İngilizce öğrenmek ne kadar sürer?

İngilizce öğrenmek ne kadar sürer?

İngilizce öğrenmek için geçmesi gereken süre her şeyden önce kişinin hafızasına, aldığı derslerin ve çabalarının yoğunluğuna, dil kabiliyetine ve İngilizce öğrenme konusundaki isteğine göre değişir.

Ancak İngilizcenin fark edilmeden öğrenildiği de unutulmamalıdır. Esasında bu her yabancı dilde bu şekildedir. Bu bağlamda bir sene kadar geçtikten sonra eğer her şey doğru yapılmış ve yeteri kadar azim ile çaba gösterilmiş ise kişi de İngilizceyi hem yazabilmeye hem anlayabilmeye hem de konuşabilmeye başlayacaktır. Ancak her ne olursa olsun İngilizceyi tam olarak öğrenebilmek için konuşabilme yetisi şarttır.

Ankara, İzmir, İstanbul ve  Bursa İngilizce Kursu alanında Türkiye’de nüfustan dolayı daha fazla İngilizce kursuna ev sahipliği yapmaktadır. Büyükşehirlerde daha kaliteli İngilizce kursu eğitimi veren kurslar bulabilmek daha mümkün. Ancak unutulmamalıdır ki İngilizce öğrenmek ya da herhangi bir sınava hazırlanmak istiyorsanız kendi çabalarınız yeterli olmayabilir ve kurs ile bu süreci daha hızlı ve kaliteli bir hale getirebilmeniz mümkün olur.

tanitim.jpg

Kelimelerin İyi Öğrenilmesi Şart

İngilizce öğrenirken alınacak birtakım destekler bu sürecin hızlanmasında etkili olacaktır. Bu bağlam da öncelikli olarak bir kelime defteri tutulmasında yarar vardır. İlk defa duyulan kelimeler çok daha net bir şekilde hafızada ancak bu şekilde yer edebilecektir. Bunu başarmak için de duyulan kelime pek çok insan tarafından basit görülse dahi muhakkak bir yerlere not edilmeli, anlamlarına bakılmalı ve nihayetinde bu kelimelerin içerisinde yer aldığı cümleler kurularak öğrenilen yeni kelimelere dair bilgi pekiştirilmelidir. Elbette konuşmalar içerisinde mümkün olduğu kadar bu yeni kelimeleri geçirmek de son derece yararlı olacaktır. Doğal olarak İngilizce öğrenmenin başlıca unsurlarından bir tanesi kelime haznesini geliştirebilmektir. İngilizce Kursu aracılığıyla da İngilizce dil bilginizi en hızlı şekilde ilerletebilirsiniz, ulusal yada uluslararası sınavlara hazırlanmak için de tabii ki İngilizce kursu tarafından eğitim almanız, eğitiminiz için en faydalı tercih olacaktır.

İngilizce Öğrenmek İçin Ne Kadar Süre Geçmesi Gerekir?

İngilizce öğrenmenin ne kadar süreceğine dair soruların cevaplanması için öncelikle İngilizce öğrenmekle kastedilenin ne olduğundan emin olmak gerekir. Pek çok insan İngilizceyi yazarak ya da okuyarak öğrendiğine inanır. Aynı şekilde birisinin konuşması dinlendiği zaman anlaşılması da İngilizce öğrenmek olarak ifade edilir. Ancak bunu uygulamaya dökemeyip, iletişim kurma kabiliyetine erişemedikten sonra hiçbir anlamı da kalmayacaktır. Hal böyle olunca muhakkak pratik yapılması icap edecektir. Bunun yanı sıra ana dili İngilizce olan ya da en azından uzun yıllar boyunca İngilizce konuşulan ülkelerde yaşamış olan birileriyle yapılacak pratik de İngilizce bilgi seviyesini en üst düzeye çıkaracaktır.

Bursa, Ankara, İstanbul ve  İzmir İngilizce Kursu alanında eğitim görmek isteyen okurlarımız için Türkiye’nin köklü ve kaliteli bir dil kurumu olan Akademik Yabancı Dil Kursu önerebiliriz. Akademik Yabancı Dil Kursu, yıllardır deneyimlediği tecrübesi ile günümüzde 4 ilde bulunan şubeleriyle hizmet vermektedir.

TOEFL, IETLS, TOEIC, İngilizce Hazırlık, Akademik ve İş İngilizcesi gibi birçok kurs programında zengin içeriğe sahip dersler ile değerli öğrencilerini hedeflerine ulaştırmaktadır.

Aksan Hakkında Ne Söylenebilir?

İngilizcenin birden fazla aksanı olduğu unutulmamalıdır. Öyle ki sadece Birleşik Krallık içerisinde dahi pek çok farklı aksan bulunmaktadır. Bunlardan her birine hakim olmak ilk etapta mümkün olmayabilir. Hal böyle olunca da yeni başlayanların aksanının çok başarılı olmaması son derece doğaldır. Telaş etmeye de gerek yoktur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.