İnsan Haklarını Anlattılar

İnsan Haklarını Anlattılar

Manisa Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu tarafından Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bildiri dağıtıldı.Manisa Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayı...

Manisa Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu tarafından Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bildiri dağıtıldı.

Manisa Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri Beyhan Yörür, Dr. Şahut Duran, Avukat Abdulkadir Ekrem Dörtbudak ve avukatlar katıldı. İl İnsan Hakları Kurulu adına basın bildirisini okuyan Avukat Abdulkadir Ekrem Dörtbudak, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiç bir ayrım gözetmeksizin, yalnız insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkını garanti altına almıştır. İnsan hakları bütün insanlığın ortak değeri, tüm uygarlığın ortak paydasıdır. İnsan haklarının korunması ve daha ileriye götürülmesi toplumun tüm kesimlerinin insan hakları konusunda duyarlı olmasını gerektirmektedir. Yüksek insan ideali olan insan haklarını uygulamada herkesin yararlanabileceği şekilde gerçekleştirmek, dolayısıyla bireyler ve toplumlar arası karşılıklı hoş görü ve saygıyı pekiştirmek için tüm ulusal, uluslararası kurum ve kuruluşlara sivil toplum kuruluşlarına bireylere kısaca bu konuda bir çok aktöre bir çok görev düşüyor" dedi. Avukat Dörtbudan ayrıca Manisa’dan kurula aylık yaklaşık 15 başvurunun yapıldığı bilgisini verdi.

Basın açıklamasının ardından kurul üyeleri tarafından insan hakları konusunda farkındalık yaratılması amacıyla hazırlanan broşürler dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.