İnsanlığa ilk defa sunulan ‘Asana’ tekniği

İnsanlığa ilk defa sunulan ‘Asana’ tekniği

2017 Nisan ayında, çok yararlı bir Asana (Yoga duruşu) tekniği, insanlığa ilk defa sunuldu. Bu teknik Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf tarafından Yoga severlere gösterildi.

İnsanlığa ilk defa sunulmuş olan bu Asana tekniğinin isminin “Bhumi Ekacanu Sarvangasana” olduğu belirtildi.

Asana Nedir?

“Asana” Sanskrit bir kelimedir, “duruş” veya “pozisyon” anlamına gelir. Asanalar Yoga duruşlarıdır ve bedeni dengelemek için uygulanan Yoganın esas aletleridir. Asanalar öyle spesifik beden pozisyonlarıdır ki tam fiziksel ve zihinsel rahatlamaya ulaşmak için bedeni ve zihni uyumlu bir şekilde harmanlamaktadır.  Vücudun öncelikle endokrin ve sinir sistemlerini etkileyen ve omurganın esnekliğini artıran Yoga duruşlarının düzenli uygulanması, fizyolojik sistemi tümüyle gençleştirmektedir. Organizmanın hastalıklara karşı dayanıklılığı gelişmekte, sağlığın korunması desteklenmektedir.

Orijinal Yoga metinlerinde 8.400.000 Asananın mevcut olduğu bildirilmektedir. Bu duruşlar, farklı varlıkların olumlu özelliklerinin ve yönlerinin de insanoğlunda gelişmesini sağlamaktadır. Örneğin bir süre için dengeleyici Vrikşasana, yani ağaç duruşunu uyguladıktan sonra kazanılan fiziksel denge, zihinsel ve duygusal olarak bireyin bakış açısına da yansımaktadır.

Asanalar sağlık, güzellik, güç, dayanıklılık, hafiflik, aydınlık, sinirsel dinginlik ve mutluluk vermektedir.

Açıklamalar, Büyük Üstad Akif Manaf’ın “Yoga - Asana Vücut Çalıştırma Sanatı” kitabından alınmıştır. Asana teknikleriyle ilgili daha detaylı bilgileri bu kitaptan edinebilirsiniz.

asana.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.