Irak Eğitim Bakanlığı’ndan Türkçe Eğitimi

Irak Eğitim Bakanlığı’ndan Türkçe Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde Irak Eğitim Bakanlığı Türkmen Eğiti...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde Irak Eğitim Bakanlığı Türkmen Eğitimi Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 22 öğretmene Ankara’da Türkiye Türkçesi seviyelerinin geliştirilmesi eğitimi verildi.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalardaki kamu kurum ve kuruluşlarının personelinin eğitimine yönelik projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA’nın katkılarıyla MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde Irak Eğitim Bakanlığı Türkmen Eğitimi Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 22 öğretmene Ankara’da Türkiye Türkçesi seviyelerinin geliştirilmesi eğitimi verildi.

Irak Eğitim Bakanlığı Türkmen Eğitimi Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 22 öğretmenin Türkiye Türkçesi seviyelerinin ve anadili Türkçe olmayan öğrencilere eğitim verilmesi gerektiğine ilişkin kabiliyetlerinin geliştirilmesini kapsayan kültürel faaliyet ile dil kursu gibi unsurlar içeren program Ankara’da düzenlendi. Eğitim programında öğretmenlerin mesleki yeterliliklerine katkı sağlayacak bir dizi seminer dersi yer aldı.

Iraklı öğretmenlerin aldığı seminer dersleri arasında Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretimi alanında dört dil becerisi, dilbilgisi öğretimi, sınıf içi ilişkiler ve dil öğretim araç gereci hazırlama gibi Türkçe öğretimi çalışmalarına katkı sağlayacak dersler yer aldı. Eğitimler Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi TÖMER’lerinin akademisyenlerinin değerli bilgi ve tecrübelerini aktardıkları oturumları kapsadı. Eğitimler sırasında seminer konuşmacıları tarafından örnek dil öğretim araç gereçleri sunuldu.

Program kapsamında seminer dersleri sonrası Iraklı öğretmenler TİKA’ya ziyarette bulundular. Iraklı öğretmenler TİKA’nın faaliyet coğrafyası hakkında TİKA yetkililerinden bilgi aldılar. Ankara’nın ilgi çekici noktalarını gezme şansı bulan Iraklı öğretmenler, Türkiye ve Türkçeyi yaşayarak farklı tecrübeler edindiler. Söz konusu eğitim program Çankaya İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde sona erdi. Program sonunda Iraklı öğretmenler aldıkları seminer dersleri, edindikleri Türkçe öğretim ders araç gereçleri ve Ankara gezileriyle edindikleri kültürel tecrübelerle programı tamamlayarak sertifikalarına kavuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.