Irak Savaşı’nın Vahim Yüzü

Irak Savaşı’nın Vahim Yüzü

Irak Savaşı’nın 10. yılında, fotoğraf sanatçısı Niko Gudio’nun Amman’da bir hastanede çektiği yaralı Iraklı sivillerin portrelerinden oluşan fotoğraf sergisi, Bergama Belediyesi ve Bergama Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğinde açıldı.

- Irak Savaşı’nın 10. yılında, fotoğraf sanatçısı Niko Gudio’nun Amman’da bir hastanede çektiği yaralı Iraklı sivillerin portrelerinden oluşan fotoğraf sergisi, Bergama Belediyesi ve Bergama Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğinde açıldı.

Niko Guido’nun çektiği fotoğraflardan oluşan savaş karşıtı projesi "Bizi Rahat Bırakın" sergisi, birçok kent ile eş zamanlı olarak Bergama Belediyesi Haluk Elbe Toplantı Salonu’nda açıldı. Irak Savaşı sırasında ve sonrasında patlayan bombalardan yaralanıp, plastik cerrahi ameliyatları geçirmiş Iraklıların portre fotoğraflarından oluşan sergi, savaşın sivillerin hayatını nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor.

Irak Savaşı'nın başlamasının 10. yılında, Türkiye'de ve dünyada aynı anda mümkün olduğunca çok kişiyle buluşmayı hedefleyen, "Savaşa hayır, barışa evet" demeyi amaçlayan sergi, savaşın çirkin yüzünü tüm çıplaklığı ile yansıtıyor.

Serginin açılışın yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Savaşın insanların hayatını nasıl değiştirdiğini ortaya koyan bu kareler çok etkileyici. Herkesin sergiyi dikkatle izlemesi gerekiyor " dedi.

Bergama Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Levent Karacaoğlu serginin açılışı ve derneğe verdiği desteklerden dolayı Başkan Gönenç’e bir teşekkür belgesi verdi.

Dernek üyelerine teşekkür eden Gönenç, şöyle konuştu: “Savaşlar dünyanın acımasız bir gerçeği. İnsanların yaşamları boyunca unutamayacağı kötü anılar ve acı izler bırakıyor. Belgesel fotoğrafçılık, bu acıları insanlara anlatma ve aktarma konusunda önemli bir işlev görüyor. Bizleri gerçeklikle buluşturuyor.”

Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği ile birlikte iki yıldır Bergama Fotomaraton’u gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Gönenç, bu yıl 3.'sü düzenlenecek maratonun yine büyük ilgi göreceğine inandıklarını belirterek, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

Birçok milletten yüzlerce gönüllünün çalışmalarıyla gerçekleştirilen, dünyanın en büyük fotoğraf sergisi olma özelliği taşıyan "Bizi Rahat Bırakın" sergisi, 25 Mart - 6 Nisan tarihleriarasında Bergama Kapalıçarşı’da ziyarete açık kalacak.

IRAK SAVAŞI’NIN VAHİM YÜZÜ

IRAK SAVAŞI’NIN VAHİM YÜZÜ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.