İşçi Babanın Kızı Teog Birincilerinden Oldu

İşçi Babanın Kızı Teog Birincilerinden Oldu

TEOG’da 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer alan öğrencilerden biri de Manisa’nın Turgutlu ilçesinden çıktı. Samiye Nuri Sevil Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki kız...

TEOG’da 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer alan öğrencilerden biri de Manisa’nın Turgutlu ilçesinden çıktı. Samiye Nuri Sevil Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki kız öğrenci sınavda tam puan alarak ailesine büyük gurur yaşattı.

İşçi bir baba ile ev hanımı bir annenin en küçük kızları Hatice Zehra Çalıklı, TEOG’da Türkiye birinci oldu ve başarısının sırrını çok ve düzenli çalışmak olduğunu ifade etti. Ailesinin ve öğretmenlerinin desteğini her zaman yanında hissettiğini dile getiren Çalıklı’nın ailesi de kızlarının başarısından büyük gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

"Hedefim çocuk doktoru olmak"

Matematik öğretmeni bir ablanın, hafızlık yarışmalarında Türkiye şampiyonu ve dünya altıncısı bir ağabeyin kardeşi olan Hatice Zehra, Çalıklı ailesinin evine bir başarı daha getirdi. İşçi bir babanın kızı olmaktan gurur duyduğunu dile getiren kız öğrenci, "Ailem maddi ve manevi her zaman yanımda oldu. Okuldaki öğretmenlerim ve arkadaşlarım beni hep destekledi. Sınava iyi çalışmıştım, başarı benim için çok da sürpriz olmadı. Çok ve düzenli çalışmak başarımın sırrı, çok çalışmak tek başına pek bir anlam ifade etmiyor, düzenli çalışmak başarıyı getirdi. Gelecekteki hedefim ise çocuk doktoru olmak, gelecek planlarımı bunun üzerine yapıyorum” dedi.

"Çocuklarımla gurur duyuyorum"

3 evladının başarılarıyla her zaman gurur duyduğunu ifade eden baba İlkdal Çalıklı, kızının her zaman çalışkan bir öğrenci olduğunu ve disiplinli bir çalışma sonucu başarıyı yakaladığını ifade etti. Seramiksan A.Ş.’de çalışan Baba Çalıklı, "Kızım hadi kalk ders çalış diyalogları bizim evde hiç yaşanmadı. Kızımız düzenli bir şekilde hep ders çalıştı, 1 saat matematik çalıştıktan sonra 15 dakikalık dinlenmesini Türkçe çalışarak gerçekleştiriyordu. Büyük kızım matematik öğretmeni oldu ve ilk yılında atandı. Oğlum hafız ve şu anda imam. Oğlum hafızlık yarışmasında Türkiye şampiyonu oldu ve ardından dünya altıncısı oldu. Oğlumun derecesi sonrası dönemin başbakanı, şu andaki Cumhurbaşkanımız o dönemde bizi arayarak tebrik etti. Olanaklarımızın tamamını evlatlarımızın eğitimi için kullandık. Kızımın TEOG başarısı bizleri gururlandırdı. Geriye bırakabileceğimiz en büyük miras evlatlarımız. Mutlu ve gururluyuz, kızımın daha önemli başarılara imza atacağına inanıyorum. İnanıyorum ki TEOG’un ikinci sınavında da başarılı olacaktır. Bizim hedefimiz çalışmak başarı Allah’ın vereceği bir şey” şeklinde konuştu.

Anne Şennur Çalıklı ise şunları söyledi:

"Kızımın başarısından dolayı çok memnunum, Allah’a şükürler olsun ve Allah herkese bu mutluluğu yaşatsın”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.