İşçi Partisinden Yunanistan’a Soykırım Protestosu

İşçi Partisinden Yunanistan’a 'Soykırım' Protestosu

İşçi Partisi İzmir İl Başkanlığı, sözde Ermeni ve Rum soykırımlarını kabul etmeyenlerin cezalandırılmasını öngören yasayı meclisten geçiren Yunanistan’ı protesto etti.

- İşçi Partisi İzmir İl Başkanlığı, sözde Ermeni ve Rum soykırımlarını kabul etmeyenlerin cezalandırılmasını öngören yasayı meclisten geçiren Yunanistan’ı protesto etti.

Yunanistan’ın İzmir Konsolosluğu önünde yapılan eylemde konuşan İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Hüseyin Tugay Şen, “Sözde soykırımın 100. yılı olarak kabul edilen 2015 öncesinde, ‘sözde Ermeni soykırımı’ iddialarını kabul etmeyenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasını öngören yasa, Yunanistan Meclisi’nde, 9 Eylül’de yapılan oylamayla kabul edildi. Yasanın 9 Eylül’de kabul edilmesi, Yunanistan için zavallılık göstergesidir” dedi.

Yunanistan hükümetinin çıkardığı bu yasayla Türkiye’den intikam almaya çalıştığını öne süren Şen, sözlerine şöyle devam etti; “92 yıl sonra bir yasa çıkarıyorsunuz. Çıkarttıkları kanun, Avrupa kanunlarına aykırı, uluslar arası hukuka aykırı, en temelde de gerçeğe aykırı. İşçi Partisi olarak, daha önce İsviçre, Fransa ve Almanya’da yaptığımız gibi, sözde Ermeni soykırımını inkar etmeyi yasaklayan kanunları çiğnemek üzere Yunanistan’a da gideceğiz.”

İŞÇİ PARTİSİNDEN YUNANİSTAN’A 'SOYKIRIM' PROTESTOSU

İŞÇİ PARTİSİNDEN YUNANİSTAN’A 'SOYKIRIM' PROTESTOSU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.