İşçilerden Vinç Tepesinde Ölümle Buruna Buruna Eylem

İşçilerden Vinç Tepesinde Ölümle Buruna Buruna Eylem

İzmir’in Torbalı ilçesinde yeni yapılan Torbalı Devlet Hastanesi’nin inşaatında çalışan ve taşeron firmadan aylardır maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler, yaklaşık 30 metrelik vincin tepesine...

İzmir’in Torbalı ilçesinde yeni yapılan Torbalı Devlet Hastanesi’nin inşaatında çalışan ve taşeron firmadan aylardır maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler, yaklaşık 30 metrelik vincin tepesine çıkarak ölümle buruna eylem yaptı.

Torbalı ilçesinde, 250 yataklı Devlet Hastanesi’nin ihalesinin yapılmasının ardından inşaatta çalışmaya başlayan işçiler, taşeron firmadan iddialara göre maaşlarını alamamaya başladı. Yaklaşık olarak 4 aydır paralarını alamadığı öne süren 55 işçi, duruma isyan ederek eylem kararı aldı. İnşaatın tepesine çıkan işçiler, yukarıdan eline ne geçtiyse aşağıya fırlatarak yetkililerin inşaat alanına gelmesini istedi. İşçilerin eylem kararını almasının ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri de sevk edilerek, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çeşitli önlemler aldı.

BAZILARI VİNCİN TEPESİNE ÇIKTI, YÜREKLER AĞZA GELDİ

Öte yandan işçilerden bazıları, yerden yüksekliği yaklaşık 30 metreyi bulan vincin tepesine çıkarak maaşlarının yatırılmasını aksi takdirde aşağıya atlayacaklarını söyledi. Yüreklerin ağza geldiği bu anlarda, itfaiye ekipleri de branda açarak önlem aldı.

İşçilerden bazıları 55 mesai arkadaşının toplamda 113 bin lira alacağının olduğunu öne sürdü. İşçilerden bazıları, bayram sonunda ödeme yapılacağının sözünün verildiğini; ancak ödeme yapılmadığını iddia ederek, yetkililere çağrıda bulundu.

FİRMA YETKİLİLERİ: "PARALARINI ÖDEDİK, ALACAKLARI YOK"

Öte yandan firma yetkilileri ise işçilerin maaşlarını ödediklerini ve son 10 günlük bir alacaklarının olduğunu öne sürdü. Yetkililer, işçilerin kesintilerin ödemek istememeleri nedeniyle böyle bir eylem kararı aldıklarını da sözlerine ekledi.

Paralarını almadan eylemi sonlandırmayacaklarını belirten işçilerin protestosu ise sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.