İşe Yerleştirme Oranı Katlanarak Artıyor

İşe Yerleştirme Oranı Katlanarak Artıyor

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, 2011 yılından bugüne istihdam sağlama çalışmalarındaki verimin büyük bir artış gösterdiğini belirterek, her geçen yıl bu sayıların katlanarak yükseldiğini söyledi.

- İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, 2011 yılından bugüne istihdam sağlama çalışmalarındaki verimin büyük bir artış gösterdiğini belirterek, her geçen yıl bu sayıların katlanarak yükseldiğini söyledi.

Dünya çapında bir sorun haline gelen işsizliğin İzmir’de ve tüm Türkiye’de en aza indirgenmesi için istihdam sağlama çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden İl Müdürü Kadri Kabak, “İşgücü Piyasası Araştırması (İPA) sonucunda karşılanamayan meslekler için Meslek Edindirme Kursları açılması çalışmalarımız da devam ediyor. 2014 yılının ilk sekiz ayında düzenlediğimiz 951 meslek edindirme kursuna katılım gösteren 7.424 kursiyerden 3.799’unun meslek sahibi olmasına katkı sağladık” diye konuştu.

İzmir İl Müdürlüğü’ne bağlı 5 adet hizmet merkezinde, toplamda 247 İş ve Meslek Danışmanı’nın görev yaptığını söyleyen İŞKUR İl Müdürü, koordinasyonları il müdürlüğünce yapılan danışmanların 2014 yılı başından Ağustos ayı sonuna kadar toplam 95.088 görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Gerçekleştirdikleri istatistik çalışmalarını değerlendiren Kadri Kabak şöyle konuştu: “2012 yılından bugüne işe yerleştirme oranlarında büyük artış gözlemliyoruz. Bu artışta etkinlikler ve kurslar da büyük önem arz ediyor. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerin sayısı ve gördüğü ilginin getirisi olan başarının gururunu yaşıyor, sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ederek, var gücümüzle çalışıyoruz. İzmir’de 2008-2012 tarihleri arasında beş yılda toplam 35.000 kişi İŞKUR kanalı ile işe yerleştirilirken, yeni yapılanmamız ile sadece 2013 yılında İzmir’de 48.320 kişi kurumumuz aracılığı ile işe yerleştirildi.”

29 Ağustos - 7 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen 83. İzmir Enternasyonal Fuarı’na katıldıklarını ve gördükleri yoğun ilgiden memnun kaldıklarını söyleyen Kadri Kabak, “Çalışma hayatına sağladığı katkıların göz ardı edilemeyeceği bu organizasyona dahil olmaktan mutluyuz. Organizasyonda, İş ve Meslek Danışmanlarımız tarafından, standımızı ziyaret eden katılımcılara ve firma temsilcilerine kurum hizmetleri tanıtıldı. Göreve geldiğimiz ilk yıldan itibaren tümüne katıldığımız İzmir’in böylesine büyük ve anlamlı bir organizasyonunda yer almanın, kurumumuzun çalışmalarına artı kazandırdığını belirtmekte fayda görüyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.