İsmet Güral, Başbakan’ı Macaristan Dönüşü Uçakta Bilgilendirdi

İsmet Güral, Başbakan’ı Macaristan Dönüşü Uçakta Bilgilendirdi

Türk-Macar İş Konseyi Başkanı Kütahyalı iş adamı İsmet Güral, Macaristan dönüşü uçakta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.Güral, Başbakan Davutoğlu’na, 13 Mart günü Kütahya’ya gelecek olan Macarista...

Türk-Macar İş Konseyi Başkanı Kütahyalı iş adamı İsmet Güral, Macaristan dönüşü uçakta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Güral, Başbakan Davutoğlu’na, 13 Mart günü Kütahya’ya gelecek olan Macaristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Janos Ader’in programıyla alakalı bilgiler sundu.

Güral, "Macar Cumhurbaşkanı Pal Schmitt Kasım 2011 yılında Kütahyamızı ziyaret eden ilk yabancı devlet Cumhurbaşkanı olmuşlardı. Sayın Pal Schmitt in bu ziyareti sırasında şahsıma tevdi ettiği sivillere verilen en büyük nişan olan Merit nişanıda yine Kütahya’mızda bir ilktir. 4 yıl aradan sonra şehrimizde 2.kez bir Cumhurbaşkanını agırlayacağız,bu bizim için çok büyük onur ve gurur kaynağıdır. 1848 - 1849 yılındaki Macar Özgürlük Savaşının lideri Lojos Kossuth ve mücadele arkadaşları özgürlük savaşının yenilgiye uğramasından sonra Osmanlı İmparatorluğuna sığınmış ve 1850 - 1851 yıllarında Kütahya’da yaşamıştır. 1982 de Türk ve Macar yetkililerinin işbirliği ile Kütahya’mızda Macar Sokağı’ndaki Kossuth Müzesini’ni açtık.Kossuuth Muharecetine ait hatıraların yaşatılıp korunması kardeş şehir Pecs ile ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynadı" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, İsmet Güral’a gelişmelerden haberdar olduğunu ve yakından takip ettiklerini söyledi.

Davutoğlu, "Sizi Türk Macar ekonomik ve kültürel ilişkilerinin güçlenmesinde gösterdiğiniz çabalar ve başarılarınız için tebrik ediyorum .Macaristan bizim için ya komşudur ya da komşudan yakındır. Bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaretle daha da derinleşerek geleceğe doğru çok güçlü adımlarla ilerleyeceğiz.. Birlikte güç inşaa edeceğiz. Güç birlikten gelir. Dünyadaki bir çok istikrarsızlılar karşısında Türkiye ile Macaristan el ele verdi. Macaristan Cumhurbaşkanın ziyeretide bu anlamda çok önemli" ifadelerini kullandı.(EFE)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.