İspanyol-Türk Resmi Sanayi ve Ticaret Odası’ndan Standard Profil’e özel ödül

İspanyol-Türk Resmi Sanayi ve Ticaret Odası’ndan Standard Profil’e özel ödül

Türkiye ve İspanya arasındaki ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin gelişimine katkı sunan firmaları ödüllendiren Resmi Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası’nın bu yılki Özel Ödülü Standard Profil G...

Türkiye ve İspanya arasındaki ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin gelişimine katkı sunan firmaları ödüllendiren Resmi Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası’nın bu yılki Özel Ödülü Standard Profil Grubu’na verildi. Törene katılan Standard Profil CEO’su Turhan Semizer, “Bu ödül, Türkiye ve İspanya arasında gelişen iş birliğinin oldukça önemli bir yansımasıdır” dedi.

1977 yılından bu yana global otomotiv markalarına özel sızdırmazlık çözümleri sunan, 2012 yılından bu yana faaliyet gösterdiği ülkeler arasında İspanya’yı da katan Standard Profil Grubu, İspanya ve Türkiye arasındaki ekonomi ilişkilerine sunduğu katkıdan dolayı ödüllendirildi. Resmi Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası’nın 2014 yılından bu yana düzenlediği, Türk ve İspanyol firmalara verilen Özel Ödül’e bu yıl Türkiye’den Standard Profil Grubu layık görüldü.

Madrid’de düzenlenen ödül törenine, Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon, La Rioja Bölgesi Yerel Yönetim Başkanı Ignacio Ceniceros Gonzalez, Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Esther Gonzalez ve İspanya’da faaliyet gösteren Türk firmaların yöneticileri katıldı. Ödül alan Standard Profil Grubu’nu CEO Turhan Semizer, Batı Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Werner Gehring ve İç Denetim Direktörü Kemal Tapkan temsil etti.

Ödülü 4 kıtaya dağılmış 8 bin kişilik Standard Profil Ailesi adına aldığını vurgulayan CEO Semizer, Türkiye ve İspanya’nın kültürel birlikteliğinin altını çizdi ve “1977 yılında Türkiye’de kurulan Standard Profil Grubu olarak, bugün Avrupa’nın en büyük ikinci tedarikçisiyiz. 2012 yılında Grubumuza katılan la Rioja bölgesindeki 4 fabrikamız ve Ar-Ge merkezimiz ile 50 yılı aşan sektör tecrübesi ile hem Avrupa’daki hem de dünyadaki konumumuzu daha da güçlendirdik. İspanya, Fas ve Meksika’daki Batı Operasyonlarımızı da yönettiğimiz İspanya’daki faaliyetlerimize istinaden Grubumuza bu ödülü layık gören İspanyol-Türk Resmi Sanayi ve Ticaret Odası’na teşekkür etmek istiyorum. Hedefimiz, mevcut ilişkilerimizi sadece ekonomi alanında değil, kültürel alanda da geliştirerek güçlendirmeye devam etmek. Bu ödül, Türkiye ve İspanya arasında gelişen iş birliğinin oldukça önemli de bir yansımasıdır” ifadelerinde bulundu.

Son 10 yılda İspanyol şirketlerin Türkiye’ye 10 milyar avrodan fazla yaptırım yaptığını ve Türkiye’nin İspanya için öncelikli bir pazar olduğunu vurgulayan Büyükelçi Önhon, “Siyasi ve ekonomik açıdan mükemmel ilişkiler içinde bulunan Türkiye ve İspanya, Akdeniz bölgesinin lokomotifleri olarak öne çıkmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.