Isparta’da "Avrupa 112 Günü" Etkinliği

Isparta’da "Avrupa 112 Günü" Etkinliği

Isparta’da, 112 Çağrı merkezi tarafından "Avrupa 112 Günü" ile ilgili etkinlik düzenlendi.Isparta’da 11 Şubat “ Avrupa 112 günü” nedeniyle bazı etkinlikler düzenlendi. 112 Çağrı Merkezi Müdürü Ethem K...

Isparta’da, 112 Çağrı merkezi tarafından "Avrupa 112 Günü" ile ilgili etkinlik düzenlendi.

Isparta’da 11 Şubat “ Avrupa 112 günü” nedeniyle bazı etkinlikler düzenlendi. 112 Çağrı Merkezi Müdürü Ethem Kılıçarslan, başkanlığındaki heyet ilk olarak Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sundu. Heyet ardından Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Kılıçarslan Isparta’da 112 Müdürlüğü Acil Çağrı Merkezi bünyesinde halen 5 birimin bulunduğunu belirterek, günlük ortalama Bin 800 civarında çağrı aldıklarını ifade etti. Kılıçarslan, “Ocak ayında bünyemize Polis İmdat’ı Şubat ayında ise Jandarmayı katmış bulunmaktayız. Bu iki kurumun gelmesi ile birlikte 2016 yılında 600 bin çağrı bekliyoruz. Türkiye genelinde ortama bir vakaya 10 dakikada ulaşılırken biz bunu 6 dakikaya kadar indirdik. Bunda Ambulans, Polis ve İtfaiye hizmeti veren kurumların katkısı çok büyük. Şimdi ise 112’yi arayan bir vatandaşımızı 4 saniye içerisinde ilgili operatöre aktarabiliyoruz” dedi.

112’nin Avrupa’da kullanılan tek bir çağrı numarası olduğunu belirten Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Projenin hem evrensellik acısında hem de dezavantajlı vatandaşların kısa bir sürede bu hizmette ulaşımı açısından olduğunu vurguladı. Vali Özkan, “Acil hizmetler insan hayatı ile eş değer anlamda. Acil olaylara hızlı erişimi sağlayan bir alt yapıya sahip olmamız oldukça önemli. Dolayısıyla bu proje hizmetin hızı, kalitesi, yaygınlaştırılması ve vatandaşlarımıza hizmetten basit bir şekilde yararlanması gerçekten çok önemli. Ben bu projenin merkezi düzeyde oluşumunu sağlayan birimlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

112 günü etkileri, okullarda öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve çarşı merkezinde de dev ekranlarda Isparta 112 Acil Çağrı merkezini Tanıtan Filmin oynatılması ile devam etti. Ayrıca ambulansların katılımıyla kortej geçidi düzenlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.