Isparta’nın Vergi Rekortmenleri Belli Oldu

Isparta’nın Vergi Rekortmenleri Belli Oldu

Isparta’nın 2014 yılı vergilendirme döneminde 3 kategoride vergi rekortmenleri belli oldu. Kurumlar vergisinde vergi rekortmeni olan firma Metro Mühendislik olarak açıklanırken, en çok vergi ödeyen y...

Isparta’nın 2014 yılı vergilendirme döneminde 3 kategoride vergi rekortmenleri belli oldu. Kurumlar vergisinde vergi rekortmeni olan firma Metro Mühendislik olarak açıklanırken, en çok vergi ödeyen yıllık gelir vergisi mükellefleri arasında Şevket Demirel birinci oldu. Yıllık gelir vergisi Gayrimenkul Sermaye İradı (GMSİ) mükellefleri içinde ise ilk sırayı Mehmet Can aldı.

2014 yılı vergilendirme dönemi Yıllık Gelir Vergisi, Yıllık Gelir Vergisi Gayrimenkul Sermaye İradı (GMSİ) ve Kurumlar Vergisi beyannamesi veren mükelleflerden ilk 100’e giren rekortmenler belli oldu.

KURUMLARDA İLK SIRA METRO’NUN

Isparta Defterdarlığın tarafından yayımlanan listeye göre 2014 yılı içinde en çok vergi kurumlar vergisi mükellefleri sıralamasından birinciliğe Metro Mühendislik Gıda Maddeleri San. Ve Tic. Ltd Şti yerleşirken, ikinciliği IYAŞ üçüncülüğü ise Isparta Mensucat aldı. Kurumlar Vergisinde ilk 10’a ilçelerden sadece Eğirdir’den Gülbudak Gıda Soğutma girebildi.

GELİR VERGİSİNDE REKORTMEN DEĞİŞMEDİ

En çok vergi ödeyen yıllık gelir vergisi mükellefleri arasında ilk sıra yine değişmedi. İlk sırada geçen yıllarda olduğu gibi 9’cu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kardeşi Şevket Demirel’in ismi yer alırken, ikinciliği Ata Basmacı aldı. Gelir vergisi listesinde üçüncü ve dördüncülüğü alan mükellefler adının açıklanmasını istemedi.

GAYRİMENKUL VERGİSİNDE MEHMET CAN

En çok vergi ödeyen Yıllık gelir vergisi Gayrimenkul Sermaye İradı (GMSİ)mükellefleri içinde ilk sırayı Mehmet Can alırken ikinci sıra isminin açıklanmasını istemedi. Üçüncü sırada ise Nuri Söyleyici yer aldı. Yıllık gelir vergisi Gayrimenkul Sermaye İradı sıralamasında ilk 10’da sadece Yalvaç’tan Mustafa Dayıoğlu’nun adı yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.