Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

İsrafçı Milletiz Vesselam

Milli Eğitim çok önemlidir hepimize göre. Bunu söyler bunu dillendiririz. Ama ne yapabiliriz ne çare bulabiliriz. Çocuklarımızı nasıl daha rahat ortamlarda eğitim verebiliriz diye bir araştırmamız olmaz çoğu zaman.

Hepimiz çocuğumuzun ya da yakınımızın işinin olmadığından, torpil arayıp dururuz.

Ben şimdi yaklaşık olarak 100 kadrolu bir iş önereceğim sizlere, Nazilli’de.

Merak ediyorsanız devam edeceğim. Değilse burada keseceğim ve sizler yakınlarınızın falanca okula temizlik işçisi girmesi için hemen siyasilerin başını ağrıtmaya devam ediniz. Diğer taraftan da, atanamayan öğretmenlerin sokaklara dökülmesine seyirci kalınız.

 Nazilli Fatih İlk Öğretim ve Orta Okulu ile Zafer İlk Öğretim ve Orta Okulu öğrencilerinin durumunu büyük olasılıkla o okulun yöneticileri ile birlikte, İlçe Milli Eğitimi  bilmelerine rağmen; velilerin, neden siyasileri ve yetkilileri uyarmadıklarını merak ediyorum. Onları neden zorlamazlar. Çocuklarının çektikleri ikili eğitimdeki sıkıntıları siyasilere neden ulaştırmazlar? Çözümü de neden sunmazlar?

 Ne yapabiliriz ki? Demeyiniz. Hemen bu okulların tam ortasına düşen ve bu okulların yükünü alacak, eski devlet hastanesini Milli Eğitime vermeleri için mücadele ediniz. Bu okulların yükünü alarak, Nazillimize bir okul daha kazandırınız.

Neden, yeni atanacak öğretmenlerle, çalışan personeliyle, temizlik işçileri ile birlikte, 100 İnsanımıza daha iş alanı açılmasını sağlamazsınız ki?

Ey iktidarın ilçe yöneticileri mevcut dairelerde temizlik işçisi atamalarında, 8-10 kişinin başında, “benim önerdiğim yakınım, neden görevlendirilmedi” diye, birbirinize gireceğinize, alın sizlere bir iş kapısı daha; hem de 100 personelden aşağı değil.

Nazilli eski Devlet hastanesini, hemen Bu okulların öğrencilerinin yükünü alacak şekilde yeni bir okul açılmasını sağlayınız.

Hem bu okullardaki eğitimin, kalitesini yükseltirsiniz. Hem de, tayin bekleyen yüz öğretmenin daha iş alanının açılmasını sağlayınız.

Müdür olmak için ve müdür muavini olmak için sınav kazanmış 4-5 idarecimizin daha, önünü de açınız. Birde temizlikçisi ile kantincisi ile 10 - 15 insanımıza daha iş imkânı sağlayınız.

Gelelim israfımıza; Orada kocaman bir bina atıl olarak durmakta iken, iki tane okulumuzda ( Fatih İlk Öğretim ve Orta Okulu– Zafer İlk Öğretim ve Orta Okulu) öğrencilerimiz ikili eğitimde üst üste okumaya çalışırken bakalım neleri israf ediyoruz.

Bir Kocaman bir binamız Eski Devlet Hastanesi binası boş duruyor bu bir israftır.

İki bu iki okuldaki öğretmenlerimizin eforlarını, öğrencilerimizin çokluğu nedeniyle israf ediyoruz ve azami verimi alamıyoruz. Bu bir israftır.

Üç öğrencilerimizle daha çok zaman ayıramadığımız için o genç nesilin zamanını ve geleceğini israf ediyoruz.

Dört atanma bekleyen öğretmen adaylarımızın psikolojilerini bozuyoruz. Bu da bir israftır.

 Beş Nazillimizde iş ekmek bekleyen, memurundan, temizlikçisine ve kantincisine kadar birçok insana iş imkânı sağlayamıyoruz. Bu da bir israftır.

Hasılı biz çok israfçı bir milletiz ve dar alanlarda büyük kazançlar temin edebileceğimizi zannedip birbirimizi yiyoruz. Burada edilen israfın haddi hesabı yok.

Doğru değil mi söylediğim ey yetkililer? Haydi İş başına, önleyiniz bu israfı. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.