İsrail’e Büyükelçi Olarak Atanan Kemal Ökem, Tel Aviv’e Gitti

İsrail’e Büyükelçi Olarak Atanan Kemal Ökem, Tel Aviv’e Gitti

Mavi Marmara krizinin ardından ilişkilerin normalleşmesi kapsamında Türkiye’nin yeni İsrail Büyükelçisi olarak atanan Kemal Ökem, görevine başlamak üzere İsrail’e gitti.Türkiye ve İsrail arasında 2010...

Mavi Marmara krizinin ardından ilişkilerin normalleşmesi kapsamında Türkiye’nin yeni İsrail Büyükelçisi olarak atanan Kemal Ökem, görevine başlamak üzere İsrail’e gitti.

Türkiye ve İsrail arasında 2010’da yaşanan Mavi Marmara krizinin ardından ilişkilerin normalleşmesine yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında geçtiğimiz Kasım ayında İsrail, Ankara’ya büyükelçi olarak Eitan Naeh’i atamış, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İsrail’e büyükelçi olarak Kemal Ökem’in atandığını açıklamıştı.

6 yıl aradan sonra gelen atama kararının ardından 12 Aralık’ta göreve başlaması beklenen Kemal Ökem, İsrail’e gitmek üzere ailesiyle birlikte İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi. Havalimanı Vip girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan İsrail Büyükelçisi Kemal Ökem daha sonra Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle Tel Aviv’e gitti.

Ökem, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’e güven mektubunu sunmasının ardından 12 Aralık Pazartesi günü göreve başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.