İşte Aydın Büyükşehir Belediyesi şirketini 58 milyon zarar ettiren yöneticiler

İşte Aydın Büyükşehir Belediyesi şirketini 58 milyon zarar ettiren yöneticiler

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in 58 milyon 738 bin lira zarar ettiğini açıkladığı Aydın Büyükşehir Belediyesinin % 100 hissesine sahip olduğu Aydın İmar ve Sanayi Ticaret A.Ş.'nin beş yöneticisinden ikisinin Aydın’da yaşamadığı ortaya çıktı.

Sayıştay, Aydın Büyükşehir Belediye şirketi Aydın İmar Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2020 yılında yaptığı iş ve işlemleri içeren denetim raporunu açıklamıştı. Kuruluşundan bu yana her yıl zarar eden şirketin sponsorluk anlaşmaları yaparak kamu kaynaklarının nasıl heba ettiği vurgulandı. Şirketin son 7 yılda toplam zararının 58 milyon 738 bin 333 lira olması dikkat çekmişti.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen Sayıştay’ın raporuna dayanarak yaptığı açıklamada "Sayıştay'ın 2020 yılı denetim raporuna göre Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu Aydın İmar ve Sanayi Ticaret A.Ş.'nin 2020 yılı sonu itibariyle toplam zararı 58.738.333,73. TL. Bilinen, açıklanan bu" şeklinde eleştiride bulunmuştu.

İŞTE BELEDİYE ŞİRKETİNİ 58 MİLYON LİRA ZARAR ETTİREN YÖNETİCİLER

İl Başkanı Özmen’in zarar ettiğini söylediği belediye şirketinin yönetimi Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Yamen, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İbrahim Gürdal, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Alaattin Özçelik, Nermin Canyurt ve Hilal Arslan’dan oluşurken, Nermin Canyurt’un İstanbul’da, Hilal Arslan’ın ise Ankara’da yaşadığı ve uzun süredir Aydın’a gelmedikleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum