“İşte CHP’deki FETÖ mensupları!”

Kamuoyunda sık sık soruluyor?

FETÖ’nün siyasi uzantıları yok mu?

Olmaz mı?

Adliye, polis ve öteki etkin kurumlarda kadrolaşmayı, o yolla devleti ele geçirmeyi hedefleyen FETÖ’nün siyasetin etkili olduğu yerel yönetimlerde FETÖ mensuplarının örgütlendiğini hatta kritik noktalara yerleştiklerini tahmin etmek için uzman olmaya gerek yok!

Bilindiği gibi AK Partili belediye başkanlarının istifalarının alınmasından sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı’nın önüne bir dosya koyuyor.

“İşte CHP’deki FETÖ mensupları!” diyor.

Sonra da önerisini açıklıyor:

“Siz de FETÖ’ye bulaşmış belediye başkanlarının istifasını alın…”

CHP lideri Kılıçdaroğlu öneriye olumlu bakmıyor ama “erken yerel seçim” çağrısında bulunuyor.

Çünkü CHP’ye ait yerel yönetimlerden çok sayıda şikâyet var. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin aralarında bulunduğu bazı CHP’li belediyelere çöreklenen firari FETÖcü Erkan Karaarslan vakası var. Diğer belediyeler ne durumda bilmiyorum ama Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde Erkan Karaarslan’ın bugün bile izlerini bulmak mümkün. Karaarslan’ın kritik noktalara yerleştirdiği 23 adamı hala belediyede görev yapıyor.

Bu arada belirtmiş olayım ki, olası bir erken yerel seçim Aydın açısından da kritik olacak! Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’nın toz raflarında “örgütlü suç” kapsamında, İçişleri Bakanlığı ve Danıştay tarafından yargılama izinleri verilmiş çok sayıda dosya bulunuyor.

Zira AK Parti, 24 Mart 2019’da yapılacak olan yerel  seçimleri, Kasım 2018’e çekmek ve bundan sonra yerel seçimlerin Kasım ayında yapılması için, bu hafta bir adım atmayı planlıyor. CHP’nin kabul etmesi halinde Anayasa değişikliğiyle, yerel seçimler, her 5 yılda bir Kasım ayında yapılacak.

CHP’nin de kabul etmesi halinde yapılacak Seçimin erken bir tarihe alınması için Anayasa değişikliği şartı var. AK Parti'nin bunun için CHP’nin desteğine ihtiyacı var. CHP’nin seçimlerin erkene alınmasına destek vereceğini düşünüyorum.

Kaldı ki;

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, erken yerel seçim tartışmalarına ilişkin, “AK Parti’nin kurmaylarının belediye başkanlığı seçimlerini 6 ay öne almaya yönelik bir planlarının olduğunu biliyoruz. CHP yerel seçimlerin öne alınması durumunda buna itiraz etmeyecektir” dedi.

Bu gelişmeler yerel seçimlerin erkene alınacağını işaret ediyor.

Bu durumda Özlem Çerçioğlu hakkında 2014 yılından beri biriken “örgütlü suç” kapsamındaki dosyaların üzerindeki tozu biri üflerse, işte o zaman “yandı gülüm keten helva.” 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum