İşte dijital eğitim hakkında bilinmeyenler!

İşte dijital eğitim hakkında bilinmeyenler!

Türkiye'de koornavirüs tedbirleri üst seviyeye çıkartıldı. Milli Eğitim Bakanlığı bu kapsamda, uzaktan eğitim kararı aldı. Tekhedef Dijital Kolej Müdürü Tayfun Çarmıklı sistemin bilinmeyenlerini gazetemize anlattı.

Covid-19 nedeniyle yüzyüze eğitime ara verdiğimiz bu günlerde tüm veliler çocuklarının eğitim öğretiminin sekteye uğramaması için çaba sarf ediyor. Öğrencileri kaliteli bir eğitime ulaştırma amacıyla kurulan Tekhedef Dijital Kolej de öğrencilerin bu zorlu uzaktan eğitim sürecini en verimli şekilde geçirmesine destek olacak.

İlkokuldan ortaokula kadar canlı sınıf dersleri, online içerikler, ödevler ve haftalık veli bilgilendirme raporları ile Covid-19 süresince MEB kaynakları ile EBA üzerinden uzaktan devam edecek eğitim öğretimi destekleyici, haftada 5 gün, günde 3 ders ile tamamlanması için özel tasarlanan Tekhedef Dijital Kolej, kişisel gereksinimlerine uygun programlar ile tüm öğrencilerin yanında yer almaya devam ediyor.

tekhedej-dijital-kolej.jpg

Pandami süreci sonrası lüks olmaktan çıkarak gereklilik haline gelen dijital eğitim öğretim konusunu Tekhedef Dijital Kolej Müdürü Tayfun Çarmıklı ile konuştuk.

İşte uzaktan eğitim hakkında merak edilenlerin yanıtı.

AYDIN 24:   

Aydın’da, eğitimde destek denince akla ilk gelen kurumların başında yer alıyor.Tek Hedef Kişisel Gelişim Kursu. Yıllardır başarılarınızı, ilk elden yani öğrenci ailelerinden dinliyoruz. Yine de kurum müdürü olarak Tek Hedef’i bize nasıl tanımlarsınız?

tayfun-carmikli-1.jpgÇARMIKLI: 

Öncelikle çabalarımızın karşılığını, hedeflerine ulaşmış öğrencilerimizin takdirleriyle almaktan haklı gurur duyduğumuzu söylemek istiyorum. En büyük başarının bu olduğuna inanıyoruz. TEKHEDEF EĞİTİM KURUMLARI olarak 2008 yılından bu yana bir eğitimin başarısındaki sırrın, çocuğun mutluluğunda gizli olduğuna ve çocuk eğitimindeki en önemli koşulun sevgi olduğuna inanarak yola çıktık. Çünkü her zaman her koşulda sevildiğini bilen ve değerli olduğunu hisseden çocuklar,  duygusal gelişim açısından dengeli, sosyal gelişim yönünden özgüvenli bireyler olarak yetişirler. Kişisel Gelişim Kursumuzun amacı, okul saatleri dışında öğrencilerimizin aileleriyle bir arada olana kadar geçen zamanda, çalışmalarını destekleyip ek ders imkanlarıyla eksiklerini tamamlayarak  başarıya ulaşmalarını sağlamaktır. En kısa olarak böyle tanımlayabilirim Tek Hedef’i.

AYDIN 24:

Pandemi sürecinin eğitim sektörüne sağladığı katkılardan biri de TEKHEDEF DİJİTAL KOLEJ. Bize oluşturduğunuz bu yeni dijital platformu anlatır mısınız? TEKHEDEF DİJİTAL KOLEJ nedir?

ÇARMIKLI:

Pandemi sürecinde ONLINE EĞİTİM platformu lüks olmaktan çıkarak gereklilik haline geldiğini inkar edemeyiz. Teknolojide yaşanan küresel değişim ve eğitimdeki dijital dönüşüm, mutlak başarı için kaçınılmazdır. Biz bu göz ardı edilemez gerçekten yola çıktık. Ve TEKHEDEF DİJİTAL KOLEJ’İ var ettik.

DİJİTAL KOLEJ, Covid-19 koşullarına  özel olarak EBA üzerinden devam eden ve Hibrit Eğitim ile yeniden şekillendirilen eğitim öğretimi, tamamlamak için özel tasarlandı. Bu eğitim modelinde, 3 farklı eğitim paketi yer alıyor: İlkokul Eğitim Paketi, Ortaokul Eğitim Paketi ve LGS Eğitim Paketi. Tüm eğitim paketlerimiz, çevrimiçi, haftada 5 gün, günde 45 dakikalık 3 dersten oluşmakta. Her eğitim paketimiz 5 temel ders çeşitliliği içeriyor. Bu dersler Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizceden oluşuyor.

TEKHEDEF DİJİTAL KOLLEJ, uzaktan eğitim konusunda uzman öğretmenlerimiz, öğrenmeyi kolaylaştıran bir sınıf ortamı yaratarak öğrencilerin çalışmalarını izleyip onlara yol göstermektedirler. Tüm Eğitim Paketlerinde yer alan canlı derslerde MEB kazanım takvimi uygulanmaktadır. Bu derslerin yanı sıra, online içerikler ve öğrencilerin, bireysel ya da küçük gruplarda yapacağı proje ödevleri ile onların problem çözme ve analiz etmede gelişimlerini hedefledik. Sistemin en büyük başarısı öğrencilerimizin eksikliklerini kişiye özel ödev ve değerlendirmelerle tamamlamaktır. Örneğin matematik becerisinin önem kazandığı yeni nesil  sorulardan oluşan merkezi sınavlarda, başarılı olmak için matematik altyapıyı  güçlendirmek bireysel reçeteyle mümkündür.

4-009-001.jpg

TEKHEDEF EĞİTİM KURUMLARI olarak yıllardır biriktirdiğimiz araştırma, geliştirme deneyimimiz ile teknolojiyi yenilikçi ve etkin bir şekilde kullanarak DİJİTAL KOLEJ adıyla da eğitim çözümleri üretmeye devam ediyoruz.Bir internet adresi ile www.tekhedefdijitalkollej.com veya tekhedef.com.tr adreslerin inceleyip kaydolacakları Dijital Kollej ile başarmak çok kolay.

B u kez Sadece Aydın’da değil tüm ülkemizdeki öğrencilerimizin eğitimine destek olmak için yola çıktık. Dijital çağda, tüm öğrencilerimiz kolej deneyimine çevrimiçi devam etsin istiyoruz. Bu düşünceyle yola çıktık. Çocuklarımız yarınımız. Onları en iyi şekilde yetiştirmek hepimizin TEKHEDEF’i.

12-001.jpg

AYDIN 24:

Covid-19 salgın sürecinin olumsuz etkilediği sektörlerden biri de eğitim. Öğrenciler, aileler, okullar derken sizin gibi destekleme kursları da bu yeni duruma adapte olmak için yeni yol haritaları belirlemek durumunda kaldı.  Siz , sektörde etkin bir kurum olarak nasıl bir yol haritası belirlediniz, bu  yıl için öngördüğünüz çalışma planınızla ilgili bilgi verir misiniz?

tayfun-carmikli-2.jpgÇARMIKLI:

Elbette  en temel hedefimiz, yüz yüze eğitime ara verilen bu günlerde çocuklarımızın eğitim öğretiminin sekteye uğramamasını sağlamak. Bunun için canla başla çalışıyoruz. Ama biliyoruz ki iyi planlanmamış hiçbir çaba başarıyla sonuçlanmaz. Bu yüzden içinde bulunduğumuz durumu ayrıntıları ile değerlendirip tüm öğrenci gruplarımız için farklı nitelik ve ihtiyaçlara yönelik yol haritaları hazırladık.

EBA üzerinden uzaktan eğitimine devam eden ilkokul, ortaokul ve LGS’ ye hazırlanan 8. Sınıf öğrencileri için özel hazırlanmış takviye programımızda,  yıllardır edindiğimiz tecrübelerimizi YÜZ YÜZE EĞİTİMLE aktarmaya devam edeceğiz.

Bununla birlikte Djital dünyaya uyanmış yeni nesil ALFA VE Z KUŞAĞI ‘nın çocukları olan öğrencilerimizi çok iyi tanıyoruz. Onları eğitim süreçlerini, dijital araçları etkin ve yoğun şekilde kullanarak yüz yüze eğitimin yanında dijital ortamla da desteklememiz gerektiğini biliyoruz. İşte bu nedenle, online içerikler, ödevler, bireysel ya da küçük gruplu proje çalışmaları, deneme sınavları ve ayrıntılı analizleri sonucunda yapılan kişisel eksiklerin giderilmesi gibi planlamasına ve takibine çok önem verdiğimiz araçlarla yüz yüze aldıkları eğitimi zenginleştirmenin eğitim planımızın en önemli niteliği olduğunun altını çizmek istiyoruz. Kısacası, başarısını yıllardan beri kanıtladığımız yüz yüze eğitimi, dijital ortamın tüm olanakları ile zenginleştirerek öğrencilerimizin eğitim süreçlerini destekliyoruz.

AYDIN 24:

Son olarak okurlarımıza bir mesajınız olacak mı?

ÇARMIKLI:

Covid-19 nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdiğimiz bu günlerde çocuklarımızın eğitim öğretiminin sekteye uğramaması için canla başla çalışıyoruz.

EBA üzerinden uzaktan eğitimine devam eden İlkokul ve Ortaokul, öğrencileri için özel hazırlanmış takviye programımızda uzaktan eğitim konusunda uzman öğretmenlerimiz, öğrenmeyi kolaylaştıran bir sınıf ortamı yaratarak öğrencilerin çalışmalarını izleyerek onlara yol gösteriyor.

TEKHEDEF DİJİTAL KOLEJ, yüz yüze eğitime ara verdiğimiz Covid-19 senesinde, öğrencilerin kazanım eksiklerini çevrimiçi günlük 2 sınıf dersi ile tamamlıyor. 3 farklı program seçeneği kapsamında haftada 5 gün uzaktan ancak canlı sınıf ortamında eğitim veriyor.

TEKHEDEF DİJİTAL KOLEJ ekibi olarak, yıllardır biriktirdiğimiz araştırma-geliştirme deneyimimiz ile yanınızdayız. Ekibimizden aldığımız güçle, teknolojiyi yenilikçi ve etkin bir şekilde kullanarak eğitim çözümleri üretmeye devam ediyoruz.

Bugün, etkili eğitim içerikleri ve akıllı ölçme değerlendirme araçları ile hedefimizi gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.

Bu samimiyetle çıktığımız yolda yine aynı samimiyetle devam ederek, binlerce samimi kalbi kazanmanın mutluluğunu ayrıca yaşamaktayız.

Dijital çağda eğitim öğretimde öncü kadromuz ve eğitim teknolojilerinin örgün eğitime entegrasyonunda kanıtlanmış başarı ile Covid-19’da öğrenciniz kolej deneyimine çevrimiçi devam etsin.

Çocuklarımız yarınımız. Onları en iyi şekilde yetiştirmek hepimizin TEKHEDEF’i.

tayfun-carmikli-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum