İsveç, Ukrayna, Afganistan ve İngiltere Dışişleri Bakanları bir araya geldi

İsveç, Ukrayna, Afganistan ve İngiltere Dışişleri Bakanları bir araya geldi

İsveç, Ukrayna, Afganistan ve İngiltere Dışişleri Bakanları Tahran’da düşürülen yolcu uçağının ardından soruşturmaya nasıl devam edilebileceği konusunda görüşmek üzere Londra’da bir araya geldi.İsveç,...

İsveç, Ukrayna, Afganistan ve İngiltere Dışişleri Bakanları Tahran’da düşürülen yolcu uçağının ardından soruşturmaya nasıl devam edilebileceği konusunda görüşmek üzere Londra’da bir araya geldi.

İsveç, Ukrayna, Afganistan ve İngiltere Dışişleri Bakanları, Tahran-Kiev uçuşunu gerçekleştirmek üzere pistten havalanan ve kısa süre sonra İran hava savunma sistemi tarafından düşürülen Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağına yönelik soruşturma hakkında görüşmek üzere Londra’da bir araya geldi. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde yaptığı açıklamada, konsolosluk erişimi, ailelerin ve akrabalara destek verilmesi ve hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti gibi konuların görüşüldüğünü açıkladı. Linde, "En önemli şey ailelerin, akrabaların ihtiyaç duydukları tüm cevapları almasıdır. Şu anda tespit çalışmaları devam ediyor. Doğru ve emin bir şekilde yapılmalıdır. Bu çok zaman alıcı bir süreç ancak bunun doğru yapılması önemli" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, kazada uçakta bulunan toplam 176 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.