İtfaiye rezaletine özrü kabahatinden büyük açıklama

İtfaiye rezaletine özrü kabahatinden büyük açıklama

Aydın’da itfaiye rezaleti haberimize Aydın Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi. Meclis üyesi Necmettin Ünüvar tarafından yapılan açıklamada rezaletten Nazilli Belediyesi sorumlu tutuldu.

Aydın’ın Efeler ilçesi Umurlu Mahallesinde bulunan bir saman deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın meydana geldi. Yangını gören Hüseyin Türkal isimli duyarlı bir vatandaş hemen itfaiyeye haber verdi. Ardından yangının çıktığı saman deposunun bitişiğindeki evden yaşlı bir kadını dışarı çıkararak yangından zarar görmesini önledi. Çok geçmeden itfaiye olay yerine geldi ama yangın hortumu patlak çıktı. Hortum değiştirildi bu defa 20 ton su kapasiteli itfaiye aracındaki su 10 dakikada bitti. Bu durum araçtaki suyun tam kapasite dolu olmadığını ortaya çıkardı.

Bu rezaleti dakika dakika kameraya kaydeden Hüseyin Türkal, “Belediyenin itfaiyesinde yangına müdahale edecek ekipmanları verimli değil. Su tankerlerinde yeterli su yok. Hortumlar patlak” diyerek tepki gösterdi.

HABER SOSYAL MEDYAYI DA SARSTI

Aydın 24 Haber bu durumu okurlarıyla paylaşınca olanlar oldu. Önce itfaiye çalışanlarına ‘yorum yapın’ talimatı verildi. Bunun üzerine haberde ekipman yetersizliği konu edilmesine rağmen itfaiye çaşılışanları hedef alınmış gibi sosyal medya hesabında çok sayıda yorumda bulundu. Daha sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Necmettin Ünüvar açıklama yaptı. Ünivar, Umurlu’da yaşanan itfaiye rezaletinin sorumlusunun Nazilli Belediyesi olduğunu söyledi. Bu durum ‘özrü kabahatinden büyük’ açıklama olarak değerlendirildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi adına açıklama yapan meclis üyesi Necmettin Ünüvar, hortumun patlak olası ile itfaiye araçlarındaki suyun yetersizliği konusunda tek kelime etmezken, “iftira içerikli ve art niyetle hazırlanmış bir haber” demek zorunda kaldı.

necmettin-unuvar.jpgİşte Ünüvar’ın özrü kabahatinden büyük açıklaması:

“Bugün Aydın 24 internet sitesinde, 24 saat çanla başla çalışan itfaiye ekiplerimizle ilgili gerçeği yansıtmayan, iftira içerikli ve art niyetle hazırlanmış bir haber yayınlanmıştır. Umurlu mahallemize meydana gelen yangına zamanında müdahale eden Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerimiz yangını kısa sürede kontrol altına almış ve gerekli müdahaleyi zamanında yapmışlardır. Aydın Büyükşehir Belediyesinin tüm birimleri 24 saat halımızın hizmetindedir. 

Bu vesile ile bir konuyu da kamuoyuyla paylaşmak isterim.
6360 sayılı Büyükşehir yasası ile itfaiye birimi ilçe belediyesinin sorumluluğunda ayrılıp Büyükşehir belediyesinin sorumluluğuna geçmiştir. Personel ekipman dahil olmak üzere tüm sorumluluk Büyükşehir belediyesindedir. 

Ancak Aydın İdare Mahkemesi ve Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu kararına rağmen Nazilli Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesine ait olan 7 adet itfaiye aracını BŞB’ye vermemekte direnmektedir. Ayrıca konu ile alakalı olarak yargının vermiş olduğu kararlar vardır. Nazilli Belediye Başkanı mahkeme kararlarını yerine getirmemektedir. Nazilli ilçemizdeki itfaiye personelleri Büyükşehir belediyesi sorumluluğuna geçmiş ancak araçlar yargı kararına karşın verilmemektedir. Allah korusun Nazilli bölgemizde meydana gelebilecek bir büyük yangında yaşanacak olumsuzluklarda Nazilli Belediyesi’nin sorumluluğu olacaktır.

Nazilli halkının mal ve can güvenliği için yasa ve yargı tarafından büyükşehir belediyesine verilen ancak Nazilli Belediyesi’nin depolarında çürümeye terkedilen araçlar ile ilgili durumu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

HALUK ALICIK YALANLADI

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise, Ünüvar’ın yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını Nazilli Belediyesi’ndeki itfaiye araçlarının Aydın Büyükşehir Belediyesine teslim edildiğini söyledi.

İTFAİYE REZALETİ HABERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum