İtfaiye Teşkilatı, Polatlı Kaymakamı Tunçer’i Ziyaret Etti

İtfaiye Teşkilatı, Polatlı Kaymakamı Tunçer’i Ziyaret Etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Polatlı İtfaiye Amirliği personeli, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası sebebiyle Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer’i ziyaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Polatlı İtfaiye Amirliği personeli, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası sebebiyle Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer’i ziyaret etti.

Kaymakam Tunçer, Polatlı İtfaiyesi Amiri Muhammed Yıldırım, İtfaiye 2. Grup Amiri Ünal Ertem’i makamında kabul etti.

İtfaiye teşkilatının kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ziyarette Polatlı İtfaiyesi Amiri Muhammed Yıldırım, Kaymakam Tunçer’e teşkilatları ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer itfaiye personelinin haftasını kutlayarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Teşkilatın görev alanları ve toplumdaki önemine dikkat çeken Kaymakam Tunçer, “Osmanlı zamanında tulumbacılar diye bilinen itfaiye teşkilatı bizim en eski birimlerimizden bir tanesi. Şehirleşme olgusunun olduğu her yerde itfaiyeye ihtiyaç duyuluyor. Dolayısıyla bizim başımıza gelebilecek kazalardan en büyüğü yangınlar olmak üzere itfaiye teşkilatının hizmetine ihtiyaç duyulan durum oluyor. Biz, itfaiye teşkilatı deyince yalnızca yangınları hatırlamıyoruz. Diğer büyük afetlerde, trafik kazalarında da itfaiye teşkilatlarına önemli kurtarma görevleri düşüyor. İtfaiyenin görev alanı sadece insan hayatını kurtarmaya yönelik de değil üstelik. Bakıyorsunuz ağaçta kedi kalmış o canı oradan kurtarmak, vatandaşın o konudaki rahatsızlıklarını gidermek de yine itfaiyenin görevi. İtfaiye teşkilatı, günümüz teknolojisinde gerek teknik ekip gerek kapasite olarak önemli bir yere ulaştı. Yanmayan giysilerden en etkili yangın söndürmeye, en etkili kurtarma faaliyetlerine, ekipmana, teknolojiye sahip olmak da itfaiye personelinin görevlerini kolaylaştırdı ”diye konuştu.

İtfaiyeciliğin büyük bir fedakarlık ve özveri istediğini dile getiren Kaymakam Tunçer, afetlere müdahalede şehit düşen itfaiyecilere de Allah’tan rahmet diledi. Kaymakam Tunçer, “Can pahasına yapılan işlerden bir tanesi. Maalesef istemesek de o özverili çalışma sırasında can kayıplarımız da oluyor. Bu da fedakarlığın ölçüsünü gösteriyor. Kendi canını hiçe sayarak can kurtarmaya çalışan bir anlayışın, eğitimin ve geleneğin sonucunu görüyoruz. Bu vesileyle afetle mücadele yaşamını yitiren şehit itfaiyecilerimize Allah’tan rahmet ailelerini başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.