İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı: “Büyükşehir ve 17 ilçe belediyesine talibiz”

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı: “Büyükşehir ve 17 ilçe belediyesine talibiz”

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, yetki belgesi teslim töreninde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Sarı, “Aydın ve ilçelerinde yerel seçimlerde büyük başarılara imza atacağız. Büyükşehir ve 17 ilçe belediyesine talibiz” dedi.

Parti binasında gerçekleşen, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı’ya yetki belgesi teslim törenine İYİ Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri Osman Topal, Jule Tuntaş, kurucu il başkanı Recep Taner ile çok sayıda partili katıldı.

İYİ Parti önceki il başkanı Betül Akçanal’ın katılmadığı toplantının açılış konuşmasını Kurucu İl Başkanı Recep Taner yaptı. Taner, görev değişikliklerinin siyasette olagelen bir şey olduğunu belirterek, yeni il başkanı Cemal Sarı’ya başarı diledi.

"İYİYİZ, İYİ PARTİLİYİZ"

Değişik partilerden kişilerin bir araya gelerek İYİ Parti’yi kurduklarını kaydeden Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, “Bundan böyle hepimiz iyiyiz, İYİ Partiliyiz. Partimizi kurarken çeşitli tehditler aldık, baskılara maruz kaldık. Üyelik kaydını yaptırırken, aile bireylerimizin tayinlerimizin çıkarılacağı, görevden uzaklaştırılacağı, kredi kullanma hakkımızın elimizden alınacağı, esnafsak vergi denetmeni gönderilecek denilerek ciddi baskı altında İYİ Parti’nin kurulmasına hep beraber vesile olduk. İnanan başarır. Biz inanıyorduk ve 7 ay gibi bir sürede oy veren 5 buçuk milyon vatandaşımız sayesinde başardık, İYİ Parti’yi TBMM’ye koyduk. 43 milletvekili ile Meclis’te temsil ettirdik. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde başarılı olmak zorundayız. Bunun için yönetim değişiklikleri oldu. Bu kapsamda Aydın’da da il başkanlığı değişikliği yapıldı. Bugüne kadar emeği geçen arkadaşlarımıza, İYİ Parti’nin amblemine tebessümle bakanlara, garip gurabanın, yetimin hakkını bizim savunacağımıza, Türkiye’de adaleti, huzuru bizim sağlayacağımıza inanan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İYİ Parti yöneticisi cesur insanlarla gurur duyuyorum. 31 Mart akşamı ellerimizi dizlerimize değil, ellerimizi ellerimize vuracağız ve başarımızı hep beraber kutlayacağız. İlçe belediyemiz de oldu. Bu belediyelerden sonra büyükşehir belediyemiz de oldu. 31 Mart’ta Aydın dahil olmak üzere büyükşehir belediye, il belediye sayımızı artıracağız” dedi.

"YANLIŞ ANLAŞILMASIN"

Görev değişikliğinin yanlış anlaşılmamasını isteyen Arslan, “başarıyı yakalayabilmek için değişim yapmamız gerekti. Betül Akçanal’a emekleri için teşekkür ediyorum” diyerek, Genel Başkan Meral Akşener ve Teşkilat Başkanı Koray Aydın imzalı yetki belgesini yeni il başkanı Cemal Sarı’ya verdi.

SARI’DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Göreve getirilmesi nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, “Kuruluşundan bugüne Aydın İl Teşkilatımızda görev almış başta Kurucu İl Başkanımız Recep Taner ve görevi devraldığım Betül Akçanal olmak üzere, tüm yönetici arkadaşlarıma, kuruluşta görev yapan ve bugün görev yapmakta olan ilçe başkanlarıma, bugüne kadar emeği geçen tüm partililerimize ve desteklerini esirgemeyen bize gönlünü açan tüm Aydınlı hemşerilerimize teşekkür ediyor, bundan sonra ki süreçte de desteklerini bekliyorum” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

"AYDIN BÜYÜKŞEHİR İLE BERABER 17 İLÇE BELEDİYESİNE TALİBİZ"

Yol haritalarını, “teşkilatlanmayı süratle tamamlayarak 31 Mart 2018 yerel seçimine hazır hale gelmek” olarak açıklayan Başkan Sarı, mevcut il-ilçe yönetimleri ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Sarı, “Bir yaşını henüz yeni doldurmuş İYİ Parti Aydın’da 24 Haziran Milletvekilliği seçiminde, her türlü engellemelere rağmen yüzde 15 oy ile üçüncü parti olmayı başarmıştır. Yani İYİ Parti Aydın’da kendisine siyasi bir alan açmış ve vatandaşımız nezdinde kabul görmüştür. Bunun için öncelikle ifade etmek isterim ki, İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı olarak, vatandaşımızın bize açtığı bu krediyi en verimli şekilde kullanıp, yapılacak mahalli idareler seçiminde Aydın ve ilçelerinde İYİ Parti olarak daha büyük başarılara imza atacağız. Aydın Büyükşehir belediyesi ile beraber 17 ilçe belediyesine talibiz. Çalışmalarımız bu eksende devam edecektir” sözleriyle gündemlerinin yerel seçimler olduğuna dikkat çekti.

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı’nın eski il başkanı Betül Akçanal’a teşekkür plaketi hazırlattığı görüldü.

CEMAL SARI KİMDİR?

1965 yılında Trabzon İli Araklı İlçesi’nde doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Trabzon’da bitirdikten sonra, 1981 yılında Kuşadası’na yerleşti. 1982 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Öğretmenliği Bölümünü kazanarak, 1986 yılında bu okuldan mezun oldu. 1986-1989 yıllarında,  Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans Eğitimimi tamamladı. 1986-1988 yılları arasında bir taraftan da Konya Hadim Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Öğretmenliği yaptı. 1989-1990 yıllarında asteğmen olarak askerlik görevimi tamamlayarak Kuşadası’nda ticari ve mesleki hayatıma başladı. 1991’den beri elektrik sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi olarak ticari hayatıma devam ediyor.

1991-2006 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi Kuşadası İlçe yöneticisi ve ilçe sekreteri olarak görev yaptı. 2006-2009 ve 2012-2015 yılları arasında ise bu görevini İlçe Başkanı olarak devam ettirdi.

2009 yılında Türk Ocakları Kuşadası Şubesi’ni kurarak, siyasette aktif görev almadığım dönemlerde kurucu başkanı olarak görev yaptım. Bu sürelerde, milli kimlik, milliyetçilik ve milli kültürümüzle ilgili birçok konferansa ev sahipliği yaptı.

Gün geldi, hayatını vakfettiği Milliyetçi Hareket Partisi’nden, Türkiye’nin yönetim modelinin değiştirildiği 16 Nisan 2017 referandumundan sonra ayrılmak durumunda kaldı. Nihayet, aynı hassasiyeti taşıyan arkadaşlarımızla birlikte 25 Ekim 2017’de Türkiye’nin geleceğine ve Türk siyasetine güneş gibi doğan İYİ Parti’yi kurarak yeni bir yol açılmasında önemli rol oynadı. Bu süreçte, Aydın Kurucu İl Yönetimi’nde yer aldı. İl Disiplin Kurulu Üyeliği ve İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

08 Aralık 2018 tarihi itibarıyla, İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın teklifi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in olurlarıyla İYİ Parti Aydın İl Başkanlığına atanan Sarı, evli ve biri kız ikisi erkek üç çocuk babasıdır.

resim--(1)-004.jpgresim--(2)-004.jpgresim--(3)-001.jpgresim--(4)-001.jpg

resim--(5)-001.jpgresim--(6).jpgresim--(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum