İYİ Parti bir çuval inciri berbat etti

İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı binası Genel Başkan Meral Akşener’in katılımıyla törenle hizmete açıldı. İlgililer davet etti ve icabette bulunduk.. Geçtiğimiz Cumartesi günü partinin Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan il ve Efeler ilçe binasının önündeyiz..

Meral Akşener’in saat 15.00’da geleceği duyurulduğu için 14.30 sıralarında yerimi aldım. Doğrusu şaşırdım. Partinin önü ve çevresi birlikte düşünüldüğünde sanırım 4-5 bin insan toplanmış gibi geldi bana..

Mitinglerde kalabalıklara fazla önem vermem, kalabalığın niteliğine bakarım. Alanda geçmişte CHP, MHP, Anavatan Partisi, DYP, DP gibi değişik siyasi partilerde bulunan simaları gördüm. Bunlar “Meral Akşener ne söyleyecek” merakıyla gelen isimler değildi. Bilakis heyecanlıydılar… Çare İYİ Parti diye gelmişlerdi alana.. Kadını-kızı, genci-yaşlısı umutla İYİ Parti bayrağını dalgalandırıyorlardı. Verilen mesajlar da iyiydi. Aydın İYİ olacaktı, Türkiye İYİ olacaktı…

Kulağım Akşener’in konuşmasında, gözlerim heyecanlı kalabalıktaydı… Toplantıda gördüğüm insanların geneli kitlenin namuslu, dürüst, samimi ve sanırım da en cesurlarıydı…O an bir kanaate vardım ki; “Akan bu su akarına koyulmuş ve hızla yol almaya, çağlamaya başlamış..” dedim. “Bu maya tutmuş, bu akışın önüne bendler koymanın bir faydası olmaz” diye mırıldandım.

Akşener konuşmasını tamamladıktan sonra parti binasına geçti. Akşener’in yerel basın temsilcileriyle sohbet edeceği söylenerek parti binasına davet edildik. İtişe kakışa parti binasına girdim.. Neyse yaşımıza belki de basın kartımıza gösterilen hürmetle oturabildim…

Akşener’e olan ilgi burada da devam ettiği için, kendisine takdim edilen hediye paketlerini görüntülemekten sohbet şansımız olmadı diye düşündüm. Bulvar esnafı ziyaret edilecek diye itiş-kakış binadan ayrıldık.

Meğer ‘Meral Abla’ esnaf ziyareti yerine, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ziyarete gidecekmiş… Önce inanmadım. Çünkü bize verilen programda böyle bir ziyaret söz konusu değildi. Belli ki birileri programa kaynak yapıp, ziyaret eklemiş…Bir an düşündüm “Meral Abla’yı halktan kaçırıp, Özlem Çerçioğlu ile buluşturan kaynakçı kim” diye…

Dürüstçe söyleyeyim, ilk aklıma gelen isim Süleyman Demirci oldu. Oğlu belediyede sözleşmeli avukat olan Süleyman Bey aynı zamanda Çerçioğlu’nun diş hekimidir. Geçmişte partisi CHP ile sorun yaşayan Çerçioğlu için “İYİ Parti adayı olsun” diyen İYİ Parti’nin basından sorumlu başkan yardımcısı sıfatıyla yerel seçimlerde AK Parti- MHP ittifakına karşı CHP- İYİ Parti ittifakını gündeme getiren Süleyman Bey, sınır tanımamış “Zor günlerin Demir Leydileri” diyerek siyasetin en popüler ismi Meral Akşener ile Aydın Cumhuriyet Başsavcılığında ihaleye fesat, edimin ifası, yolsuzluk ve mobing konularında 23 dosyası bulunan, FETÖ firarisi Erkan Karaarslan’ın belediyeye yerleştirdiği ekiple çalışmakta sakınca görmeyen CHP’li Özlem Çerçioğlu’nu aynı kefeye koyma cüretini göstermiştir.

Neticede Çerçioğlu istedi, Süleyman Bey gündeme getirdi.

Kulis bilgisine göre; konu tartışıldı ve kabul görmedi. Sonra bir el daha devreye girdi. O el de İYİ Parti GİK üyesi Aydın Adnan Sezgin’den başkası değildi.

Sonunda Akşener, Çerçioğlu’na götürüldü. Götürüldü ama İYİ Parti bir çuval inciri berbat etti… Az önce “Toplantıda gördüğüm insanların geneli kitlenin namuslu, dürüst, samimi ve sanırım da en cesurları..” ifadesini kullandım.  Evet, bu cesur insanlarla birlikte Meral Abla’yı da kandırdılar...

ziyaret.jpgMeral Abla!

Sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kandırıldığını söylüyorsun ya… İşte bak seni de kandırdılar.

İYİ Parti’yi halkın gönlünde itibar kaybetmiş Özlem Çerçioğlu’nun arka bahçesi yapma gayretinden başka işe yaramadığı aşikârdır.

Sonuçta bu ziyaretin kazananı Özlem Çerçioğlu…

Kaybedeni İYİ Parti olmuştur.

Siyaset siyasetçilerin işidir; ülkemizin huzuru, milli menfaatleri ve geleceği için emek harcayacak, milletten yana olumlu adımlar atacak ve hiçbir beynelmilel gücün adamı olmayacak ise yerel siyasetçiler de kimsenin adamı olmamalıdır.

Cesur yürekli siyasetçi Meral Abla haberin olsun!

Yolun açık olsun..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum