İYİ Parti 'cesur' muhtarlarla bir araya geldi

İYİ Parti 'cesur' muhtarlarla bir araya geldi

İYİ Parti Aydın milletvekili adayı Semra Yücel, Efeler ilçesine bağlı kırsaldaki muhtarlarla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Recep Taner, Aydın’a uygun olmayan bütünşehir yasasını değiştireceklerini söyledi.

İYİ Parti Aydın milletvekili adayı Semra Yücel, Efeler ilçesinin mahalleye dönüşen köy muhtarları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. 1926 Restoran’da verilen İftar yemeğine İl Başkanı Recep Taner, Efeler İlçe Başkanı Rahmi Aydın, Gençlik Kolları İl Başkanı Fatih Arslan ile muhtarlar katıldı.

Büyükşehir yasası ile birlikte mahalleye dönüşen köy muhtarlarının tamamının davet edilmesine rağmen iftar yemeğine katılan 12 mahalle muhtarına ‘cesur muhtarlar sizleri alkışlıyorum’ diye seslenen İl Başkanı Recep Taner, partisinin kuruluş süreci ve büyükşehir yasası ile ilgili görüşlerini aktardı.

İYİ PARTİLİLERLE BİR ARAYA GELMEKTEN ÇEKİNDİLER

İYİ Parti Aydın milletvekili adayı Semra Yücel’in ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğine 40 muhtarın katılacağını bildirdiğini kaydeden Taner, “Bu manzara Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu gösterdi. Muhtarlarımızın çoğunluğu İYİ Partililerle bir araya gelmekten çekindi. Bizimle beraber olan cesur muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim, keşke diğer muhtarlarımız da burada olsaydı” dedi.

BÜTÜNŞEHİR YASASINI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Partilerinin kuruluş tarihinden itibaren sahada olduklarını belirten Taner, “24 Haziran’da gelecek bir dip dalga ile vatandaş İYİ Parti’yi iktidara getirecek. 2002 yılında yapılan seçimlerde medya AK Parti’yi görmezden geliyordu tıpkı bugün bizi görmezden geldiği gibi ama yüzde 34’lük bir oy oranı ile iktidar oldular. Biz de umutluyuz, vatandaşlarımızın İYİ Parti’yi iktidara getireceğine inanıyoruz. İktidara geldiğimizde iyileştirilmiş demokratik parlamenter sistemi hayata geçireceğiz. Büyükşehir yasasının Türkiye şartlarına uygun olmadığını düşünüyoruz. Bu bağlamda Aydın’da bütünşehir uygulamasından vaz geçeceğiz. Bu yasa ile köyler mahalleye dönüştürüldü. Burada yaşayan vatandaşlarımızı bunun bedelini ödüyor. Bu bedel 2019 yılından sonra daha da artacak. Bu nedenle bütünşehir yasasından vaz geçip, mahallelere, köy tüzel kişilik kazandıracağız” diyerek muhtarların yerel yönetimlerde daha etkili hale getirmek için muhtarlara bütçeden pay ayrılması sözünü verdi.

‘MİLLETLE SÖZLEŞME’

Kanat önderleri olan muhtarlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan İYİ Parti Aydın milletvekili adayı Semra Yücel, “Geçtiğimiz günlerde müstakbel cumhurbaşkanımız Meral Akşener’in ‘Milletle Sözleşme’ adını verdiği seçim İYİ Parti’nin beyannamesi açıklandı. Bunları burada tek tek anlatarak vaktinizi almak istemiyorum. Toplantımızın karşılıklı sohbet havasında geçmesinin daha yararlı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra muhtarlarla gerçekleşen buluşma sohbet havasında devam etti.

iyi-parti-cesur-muhtarlarla-bir-araya-geldi.JPGiyi-parti-cesur-muhtarlarla-bir-araya-geldi-001.JPGiyi-parti-cesur-muhtarlarla-bir-araya-geldi-002.JPGiyi-parti-cesur-muhtarlarla-bir-araya-geldi-003.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.