İYİ Parti hukuksuzluğa ortak olurken, AK Parti ve MHP ses çıkarmıyor

5’i il belediyesi olmak üzere 12 yıla yaklaşan bir süredir Aydın gibi önemli bir ili, önemli bir kenti yönetiyor Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu. Dahası milletvekilliğinden geldi bu makama. Yani hem belediyenin hem de 17 ilçenin tüm konularına hakim (!) Öyle mazeret üretme hakkı yok.

Belediye başkanlarından görev yaptıkları bölgede halka hizmet etmeleri, kanunlar ve mevzuat içinde hareket etmeleri beklenir. Zaten görev tanımı da budur. Belediye başkanları kanunları uygulamakla da görevli kamu yöneticileridir.

Oysa Özlem Çerçioğlu’nu geride kalan başkanlık döneminde hizmetleriyle değil skandallarıyla akıllara kazıdı Aydın.

Skandaların birkaçını sıralayalım...

2014 yerel seçimlerinden sonra Aydın halkının emanet ettiği belediyeyi danışman Erkan Karaarslan’a teslim etmesi gündeme bomba gibi düştü.

Sonrasında ise daha büyük bir skandalla gündeme geldi Özlem Çerçioğlu. Çakırbeyli’de birinci sınıf tarım alanına kaçak malikâne inşa ettirdi. Kanunlar belliydi. Normal olan kaçak yapının yıkılmasıydı ama kanun işlemedi. Devletin gücü kaçak malikâneye girmeye yetmedi. 

Bu süreçte belediye içinde de önemli sıkıntılar yaşandı. Erkan Karaarslan belediyede hâkimiyet kurarken, personele mobbing ve baskı iddiaları ayyuka çıktı. Baskı altında çalışan personellere yaptırım uygulanırken, baskı yapanlar ise adeta ödüllendirildi. Mobbinge maruz kalan personel hakkını arasa da kimseyi arkasında bulamadı. Geciken adalet, adalet olmadığı için işin kazananı Özlem Çerçioğlu oldu.

Ve akıllara durgunluk veren olay, her ne kadar partisi CHP özelleştirmeye karşı olsa da Çerçioğlu katı atık işini özel şirkete verdi. 838 bin metrekare mülk ile birlikte Efeler, Kuşadası ve Didim Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesislerini yıllığı 396 bin 865 TL üzerinden 29 yıllığına Eman Enerji Elektrik Ltd. Şti. adındaki firmaya peşkeş çekti.

Peşkeş çekti diyrum, çünkü;

24 ay içinde Efeler, Kuşadası ve Didim ilçelerinde ambalaj atığı ayrıştırma tesisi, metan gazından elektrik enerjisi elde etmek için tesis, atık ısı değerlendirilmesi için sera kurulumu, sızıntı suyu arıtma tesisi ile Nazilli ilçesinde düzenli katı atık depolama alanı kuracak, 400 milyon liralık bu yatırım Aydın Büyükşehir Belediyesine kalacaktı. İhaleyi alan firma tek kuruşluk yatırım yapmadığı gibi tesisleri Eman Ege Enerji A.Ş. adındaki başka bir şirkete devretti. İşi devralan yeni firma da belediye ile imzaladıkları sözleşme şartları arasında olan yatırımların hiçbirini yapmadı. 

Aynı anda büyükşehir olan AK Partili Denizli, CHP'li Muğla, MHP'li Manisa büyükşehir belediyeleri metan gazından elektrik elde edip milyonlarca lira kazanç sağlarken, Aydın Büyükşehir Belediyesi milyonlarca lira zarara uğratıldı.

Özlem Çerçioğlu kentin geleceğine yönelik hiçbir planlama hazırlamadığı gibi, kendi geleceği için belediye bütçesini çarçur etti. Yasaların arkasından dolanmak suretiyle kurulan belediye şirketleri arpalığa dönüştü.

Bazı belediye bürokratları haksız kazanç elde etmeleriyle gündeme geldi. “Mal beyanları incelensin” çağrılarına, Özlem Çerçioğlu kulaklarını tıkadı. Güvendiği bir irade ve güç mü var? Yoksa korktuğu, çekindiği bir takım durumlar mı var? Hep aynı isimler üzerinden hukuksuzluğa göz yumulması, çekindiği korktuğu ya da ortaya çıkmasını istemediği açıklar mı var sorularını akıllara getiriyor.

Bu olaylar Özlem Çerçioğlu’nun belediyeyi yönetemediği, kanunları hiçe saydığını gözler önüne serdi. Bilerek ve isteyerek kanunları çiğnemeye devam ediyor yani. Halkın hukukunu koruması için o makamda oturan kendisi halkın hukukunu çiğniyor ve buna İYİ Parti ortak olurken, AK Parti ve MHP ses çıkarmıyor, ne garip.

Şimdi ortaya çıkan bir gerçek var ki; Özlem Çerçioğlu hizmette sınıfta kalırken, algı yönetiminde bir numara olmaya devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum