İYİ Parti ve ‘Güdümlü’ CHP

Aydın geçen hafta siyasette hareketli bir gün yaşadı. Meral Akşener’in genel başkanlığını yaptığı, ‘Türkiye iyi olacak’ sloganıyla kurulan İYİ Parti’nin Aydın’daki kurucular kurulu açıklandı.

Meral Akşener ismi gündeme geldiği günden beri siyasette ciddi bir hareketliliğin yaşandığını gözlemliyoruz. AK Parti ile aynı düşünmeyen, mevcut muhalif partilerden de umudunu kesen bu kesim, Akşaner’in ortaya çıkmasıyla umutlandı. Böylece İYİ Parti üçüncü bir yol olarak siyasi arenada yerini aldı.

Tabii ki sadece “Meral Akşener” ismi yetmiyor, il-ilçe teşkilatlanmalarında da doğru isimlerle yürümek gerekiyor. “İyi bir Aydın” vaadinde bulunan Kurucu İl Başkanı Recep Taner, partinin kurucular kurulunu Şükran Güngör Kültür Merkezi’nde kamuoyuyla paylaştı. 108 kişinin yer aldığı listede sol akımdan merkez sağ akıma, muhafazakâr kanattan milliyetçi kanada kadar dört eğilimin de temsil edildiği gözlerden kaçmadı. Her düşünceden ismin yer aldığı kurucular kurulunda, kadınlara ve gençlere yer verildiği görüldü.

Listenin sayısından ziyade niteliği önemli… Siyaset algı meselesidir. Derdini doğru anlatmak gerekiyor. İYİ Parti bünyesinde bulundurduğu nitelikli isimlere rağmen ilk sınavı veremedi. Organizasyonun amatörce hazırlanması nedeniyle salonda heyecan yoktu.

Mesela salonun girişine genel başkanın posteri, parti bayrağı ve ‘Türkiye iyi olacak’ pankartı asılabilirdi. Programın başında partinin tanıtım videoları, genel başkanın konuşmasından bölümler verilerek, heyecan aşılanabilirdi. Hatta Sayın Akşener’le telefonla bağlantı kurulmak suretiyle salonu dolduran vatandaşlara hitap etmesi sağlanabilirdi.

İYİ Parti, geçen vizyona giren 'Star Wars Son Jedi' filmine reklam verdi. Reklamda Star Wars filminde geçen 'güç'e atıf yapılarak “Güç İYİ’nin yanında olsun” ifadesi sosyal medyada ilgi çekti. Ama organizasyonu yapan İYİ Partililer ilk günün heyecanıyla unutmuş olacaklar ki, bütün bunlardan yararlanmadı.

Peki, bütün bunlara rağmen kurucular kurulu açıklanan bu parti Aydın’da başarılı olur mu?

İYİ Parti’nin ne yapmak istediği, ne gibi bir değişim vaat ettiği, ne düşündüğü, kısacası hedeflerinin neler olduğunu öğrenmek hepimizin hakkı. Zira irdeleyerek, sorgulayarak doğruyu bulabiliriz. Maalesef bu konuda yeteri kadar bilgilendirilmediğimizi düşünüyorum.

Akşener’in ve arkadaşları sosyal medyayı iyi kullanarak, ‘Muhalefet eksikliği’nden dem vuranlara “buyurun size etkin bir muhalefet” mesajı veriyor. Bütün bunları yerele taşıması gereken Recep Taner’in ortaya koyacağı performans partinin Aydın’daki geleceğini şekillendirecek. Bu arada İYİ Parti Kurucular Kurulu’nda yer alanlara başarılar da dileyelim.  

Velhasıl yeni bir muhalefet partisi yola çıktı. Ben tamamıyla olumlu bakıyorum. Ayrıca, şunu söylemeden geçemeyeceğim. Meral Akşener’i önemsiyorum. Zira 28 Şubat’ta darbeci generallere dik durabilmiş kadın siyasetçilerden biriydi Akşener. Erkeklerin bir çoğu susmuş, pusmuş iken…

GÜDÜMLÜ CHP

“Aydın geçen hafta siyasette hareketli bir gün yaşadı” diyerek söze girdim. Çünkü bir hareket de CHP Efeler İlçe Örgütü’nde yaşandı. Belediye imkanları seferber edildi. Kongre öncesi iş, aş vaatleri ile işten çıkarılma tehditleri havalarda uçuştu. Örgüt, bağımsızlık, demokrasi konusunda mangalda kül bırakmayan CHP’liler partiyi güdümlü hale getirdi. Aydın milletvekilleri Metin Lütfü Baydar ve Hüseyin Yıldız ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun desteğiyle partiye "yalancı barış" geldi. Sonuçta Barış Altıntaş başkan seçildi, hayırlı olsun! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum