İYİ Parti yükselişte

Gazetecilik zor ve çileli meslektir..

Yorucudur, mesai kavramı yoktur..

Özveri ister, sabır ister, çelik gibi sağlam sinir ister..

Gazetecilik mesleğini seçenler için bayram ve tatil sözcükleri yabancıdır..

Cumartesi-Pazarı yoktur.

Ramazan, oruç falan da dinlemez.

İşte böyle bir günde Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerinin propaganda dönemini 27 Mayıs Pazar günü Aydın’da devam etti. Doğal olarak ben de Akşener’i takip eden gazeteciler arasındaydım.

Allah kabul ederse ben de oruçluydum. Öğle vakti, Aydın sıcağında miting takip etmek herkes gibi beni de yordu. Evim mitingin yapıldığı İstasyon Meydanına 10 dakikalık yürüme mesafesinde olmasına rağmen, yolun yarısında dinlenme ihtiyacı hissettim.

Bu satırların yazarını takip edenler bilir, asla mitinglerdeki kalabalığa önem vermem. Hemen belirtelim; öyle ‘beklenen kalabalık yoktu’, ‘sönük geçti’ gibi görüşlere katılmıyorum. Seçim tecrübesi olamayan henüz yedi aylık bir partiden bahsediyoruz. AK Parti’nin mitinglerinin aksine alan polis kaynamıyordu. Taşeron işçiler, öğrenciler, memurlar, taşıma kalabalık, en önemlisi zengin işadamları yoktu.

Kim mi vardı?

Gönüllüler vardı…

Gençler vardı…

Kadınlar vardı…

Tıpkı Meral Akşener’in hayalini kurduğu “bayram sofrası” gibiydi.

Başörtülüsü de vardı, başı açık olanı da..

Katılanların çoğu orta gelir grubu denen merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın "orta direk" dediği gruptu. Ki bunlar Ak Parti’nin tabanıydı düne kadar…

Meral Akşener miting alanına gelene kadar insanlar İstasyon Meydanının etrafındaki kafelerde, gölge alanlarda beklemeyi tercih etti haklı olarak ama Akşener konuşmaya başlayınca alan doldu.

Ramazan sıcağında, öğle vakti miting yapılması katılımı biraz azaltsa da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi yaptığı mitingin kalabalığına ulaştı.

Bu miting bize İYİ Parti’nin, MHP'li seçmenlerin yanı sıra  AK Parti seçmeninden de CHP seçmeninden de ilgi gördüğüne dair önemli ipuçları verdi. 

En önemlisi halk mitinge gönüllü iştirak etti.

Buna İYİ Parti Aydın Milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas'ın sözünü ettiği, AK Parti içindeki flu seçmeni de eklemek gerekiyor.

Sonuç olarak:

İYİ Parti yükselişte…

Bunu da sandıkta göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum