İYİ Partili Sarı kayyum isteyenlere ateş püskürdü

İYİ Partili Sarı kayyum isteyenlere ateş püskürdü

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, yasal süre içinde kongresini yapmadığı gerekçesiyle kayyum talebiyle mahkemeye başvuran parti üyelerine ateş püskürdü. Sarı, talebin gayri samimi, nezaketten uzak, edep ve ahlaktan uzak olduğunu söyledi.

İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı, Söke İlçe Başkanlığı ve İncirliova İlçe Başkanlığına geçici atanan yönetimin yasal süre içinde kongreye gitmemesine dayandırılarak parti kurucu üyeleri Ali Sert, Levent Mutafoğlu ve Emine Ünlü, partiyi kongreye götürecek heyet olan ‘kayyum' atanması talebi ile dava dilekçesi verdi.

“PARTİNİN GELECEĞİNDE YERLERİ YOK”

Aydın’da İYİ Parti camiasında büyük yankı bulan bu isteğe ilk tepki İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı’dan geldi. Partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen Sarı, kayyum isteğinde bulunanlara çok sert sözlerle yüklendi. Kayyum isteğinde bulunanları kendi ihtiraslarında boğulmak, bireysel egolarına ulaşmak için teşkilatı basamak olarak görmek ve teşkilatın her kademesini insafsızca saldırıya maruz tutmakla suçlayan Sarı, “bunlara partinin geleceğinde yer yok” dedi.

ANKARA’DA PİŞİRİLDİ, MAŞALAR UYGULANDI

Yapılan kayyum talebinin partileri için daha iyiyi, daha şeffafını bulmaya yönelik bir talep olmadığını vurgulayan Sarı, “Bu talep, partimizin enerjisini tüketmeye, gücünü azaltmaya, hareketini yavaşlatmaya, partimizi mahkeme kapılarına sürüklemeye yönelik bir taleptir. Bu talep, gayri samimi ve siyasi nezaketten, siyasi edepten ve siyasi ahlaktan uzak bir taleptir. Bu talep, birilerinin Ankara’da pişirip, Aydın’da ki maşalarının kotardığı bir taleptir” diye konuştu.

Sarı, kongre için Şubat 2020 tarihini işaret ederek sözlerini tamamladı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum