İYİ Partili Sezgin Aydın'ın turizm sorunlarını gündeme getirdi

İYİ Partili Sezgin Aydın'ın turizm sorunlarını gündeme getirdi

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Aydın'da turizm sektörünün yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Sezgin,"Aydın turizm sektörü, son dönemlerde yaşanan sorunlardan son derece mustarip olmuştur” dedi.

“17 yıllık iktidar, Aydın’ı maalesef ihmal etmiş, yatırımlardan mahrum bırakmıştır, bunun yanısıra turizme en elverişli bölgeler de çarpık yapılaşmaya tabi tutulmaktadır” sözleriyle AK Parti hükümetlerini eleştiren İYİ Parti Aydın Milletvekili Sezgin şunları kaydetti:

“Otoyol, havalimanı ve hızlı tren yatırımları yıllardır geciktirilmekte, Aydın halkı seçimden seçime gündeme getirilen birkaç tatlı vaat ile oyalanmaktadır.

Kuşadası ve Didim gibi istisnai özelliklere sahip beldelerde gerekli ulaşım düzenlemeleri ve tanıtım faaliyetleri yıllardır layıkıyla gerçekleştirilememektedir.

Kuşadası Efes Kongre Merkezi, ortakları olan TÜRSAB ve DÖSİM’in idari sorunları nedeniyle faaliyet gösterememektedir.

Karayolları Genel Müdürlüğü, Kuşadası çevre yolunu 4 yıldır tamamlayamamıştır.

Kruvaziyer turizminde yaşanan sorunlar bir türlü aşılamamış, ülkemize yönelik risk algılamaları nedeniyle firmalar ülkemizi programlarından çıkartmıştır.

Gemiler karşıdaki Sisam adasına demir atmakta, yolcuların yalnızca %5 kadarı küçük teknelerle Kuşadası’na getirilmektedir.

Ayrıca kıyılarımızın en güzel yerlerine kurulmuş olan ikinci konut siteleri, yani yazlıklar, yılın büyük bölümünde atıl vaziyette olduğu için önemli bir ekonomik potansiyelden istifade edilememektedir.

Bu siteler, rasyonel bir çevre düzenleme planı çerçevesinde, sahiplerinin hakları da gözetilerek iç ve dış turizme açılırsa, hem sahiplerine, hem ülke ekonomisine, hem de bölge turizmine büyük katkı sağlanabilir.

Bu yönde bir proje hazırlanarak teşvik mekanizmaları ile desteklenirse, ülkemizdeki diğer tatil beldelerinde de hayata geçirilebilecek bir model teşkil edebilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.