İYİ Partili Sezgin: Germencik’te ruhsatsız JES’lere neden göz yumuluyor?

İYİ Partili Sezgin: Germencik’te ruhsatsız JES’lere neden göz yumuluyor?

İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Germencik’te ruhsatsız olarak faaliyet gösteren JES’leri Meclis gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede Aydın Sezgin, Germencik’te faaliyet göstermekte olan 16 jeotermal enerji santralinden çok azının “İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı” bulunduğuna ilişkin iddiaları hatırlatarak, bazı santrallerin “Yapı Kullanma İzin Belgesi” dahi olmadığını belirtti.

JES’lerin tüm denetim yetkisinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde olduğunu hatırlatan Sezgin, Bakan Murat Kurum’a şu soruları yöneltti:

  • Germencik’te “İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı” bulunmayan kaç santral bulunmaktadır?
  • Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Germencik’te ruhsatsız olarak faaliyet gösteren santrallerle ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır?
  • Germencik’te “Yapı Kullanma İzin Belgesi” bulunmayan kaç santral bulunmaktadır?
  • “Yapı Kullanma İzin Belgesi” olmayan santrallerle ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır?
  • İlgili ruhsat ve belgeler olmaksızın bu işletmelerin bugüne kadar faaliyet göstermesine göz yumulmasının sebepleri nelerdir?
  • İşletmelerin söz konusu belge ve ruhsatlar olmadan faaliyet göstermesine neden olan görev ihmallerinde bulunan kişilerle ilgili herhangi bir yasal işlem yapılması düşünülmekte midir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.