İYİ Partili Sezgin haklı çıktı: Brunson serbest bırakıldı

İYİ Partili Sezgin haklı çıktı: Brunson serbest bırakıldı

Rahip Brunson davasında mahkeme, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Brunson, kararın ardından serbest bırakıldı. Karar, “Açık açık söylüyorum Türkiye Papaz Brunson’u verecek” diyen İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’i haklı çıkardı.

ABD’nin yanı sıra para piyasalarının da yakından takip ettiği, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ABD’li Rahip Andrew Brunson davasında karar çıktı. Mahkemenin 3 yıl 1 ay 15 gün ceza verdiği Rahip Brunson serbest bırakıldı. Brunson'un aldığı ceza, yattığı hapis cezasına sayıldı. Ayrıca Brunson'ın ev hapsi ve yurtdışı yasağı da kaldırıldı.

SEZGİN 1 AY ÖNCE SÖYLEMİŞTİ

Bir ay önce Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz Sahibi Servet Töz’ü ziyaret eden İYİ Parti Aydın  Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Dışişlerinde dışişleri müzakerelerin al-ver görüşmesine dönüştüğünü öne sürerek, Türkiye’nin Papaz Brunson’u vereceğini iddia ederek şunları konuşmuştu:

“Bizim diplomasimizin saygı gören bir ciddiyeti vardı. Biz hukukun içinde, diplomasinin kurallarıyla Osmanlı’dan kalan birikim üzerinden iyi bir diplomasi yürütebiliyorduk. Bu gün şantajcı bir diplomasi yürütüyoruz. ‘Ver papazı, al papazı’ dediğin anda sen hem hukuk devletini reddediyorsun hem de diplomasi kurallarının dışına çıkıyorsun. Bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyledi. Sen bunu söyleyerek şantaj formülüne girersen karşındaki de sana aynı muameleyi çeker. ‘Ver papazı’ dedi de verdiler mi? Ama açık açık söylüyorum Türkiye Papaz Brunson’u verecek.”

İYİ Partili Sezgin’den Rahip Brunson iddiası! HABERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.