İYİ Partili Sezgin: “Seçimin iptali bizi itibarlı ülkeler aleminin dışına çıkarttı”

İYİ Partili Sezgin: “Seçimin iptali bizi itibarlı ülkeler aleminin dışına çıkarttı”

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesine yönelik YSK kararını sert bir dille eleştirerek, “Bu karar, millet iradesinin açık bir şekilde gasp edilmesidir” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından, seçim sonuçlarının denetlenmesi amacıyla verilen araştırma önergesinin Genel Kurul’daki görüşmeleri sırasında İYİ Parti Grubu adına söz alan Aydın Sezgin, Türkiye’nin uzun süredir demokrasiden ve hukuktan uzaklaştığını hatırlatarak, tek adam iktidarını perçinlemek için girişilen hamlelerin ülkemizi itibarlı ülkeler âleminin dışına çıkarttığını vurguladı.

“Ülkemizde demokrasi iğdiş edilmiş, hukuk ve adalet çiğnenmiş, totaliterleşme süreci ciddi şekilde hızlandırılmıştır” şeklinde konuşan Sezgin, YSK'nın aldığı kararın, aynı zamanda seçmen iradesinin gaspı anlamına geldiğinin altını çizdi.

Aydın Sezgin, seçimin iptali kararının yeniden değerlendirilmesine yönelik olarak İYİ Parti tarafından YSK'ya bir müracaatta bulunulduğunu belirterek, hatadan dönülmesi için bir kapı aralanmış olduğunu vurguladı. Sezgin, Türkiye’nin 1946 yılında çok partili hayata geçtiğini, 1949 yılında Avrupa'nın hukuk ve demokrasi normlarının belirleyicisi olan Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesi hâline geldiğini hatırlatarak, Türkiye'nin büyüklüğüne yakışanın, demokrasiyi savunmak ve geliştirmek olduğunu vurguladı.

Aydın Milletvekili Sezgin, YSK’nın bu kararı iktidarın baskısıyla aldığını vurgulayarak, “bu kararın hesabını 23 Haziran’da millet, daha sonra tarih soracaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.