İYİ Partili Sezgin'den, ihracatçıya konteyner desteği çağrısı!

İYİ Partili Sezgin'den, ihracatçıya konteyner desteği çağrısı!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, pandemi sürecinde değişen dış ticaret dengeleri nedeniyle konteyner bulmakta sıkıntı çeken ihracatçıların sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yanıtlaması talebiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde Aydın Sezgin, pandemi nedeniyle azalan ithalatın, ülkemize gelen gemi ve konteyner sayısında düşüşe neden olduğunu belirterek, konteyner sıkıntısının navlun fiyatlarına yansıdığını ve ihracatçıların olumsuz etkilendiğini belirtti.

"BİNBİR ZORLUKLA ELDE EDİLEN PAZARLAR KAYBEDİLİYOR"

"Daha önce Uzakdoğu’ya ortalama 2 bin dolar olan navlun maliyetleri, 8 bin doların üzerine çıkmış, özellikle küçük ve orta ölçekli ihracatçılarımızın ticaretleri durma noktasına gelmiştir." ifadelerini kullanan Sezgin, sevkiyatlar yapılamadığı için siparişlerin iptal edildiğini ve bin bir zorluklarla elde edilen pazarların kaybedildiğini vurguladı.

İYİ Partili Sezgin, ihracatçıların yaşadığı konteyner sıkıntısı nedeniyle destek çağrısında bulunarak, Ticaret Bakanı Pekcan'a şu soruları yöneltti:

- Özellikle küçük ve orta ölçekli ihracatçılarımızın yaşadığı sıkıntıları gidermeye yönelik hayata geçirilmesi planlanan tedbirleriniz mevcut mudur?

- İhracatçılarımızın navlun maliyetlerini düşürmeye yönelik destekler gündemde midir?

- Konteyner sıkıntısını gidermeye yönelik olarak, ülkemizde konteyner üretiminin teşviki ya da yurtdışı limanlarda atıl durumda beklemekte olan konteynerlerin limanlarımıza getirilmesi için girişimlerde bulunulması planlanmakta mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.