İYİ Partili Sezgin’den Rahip Brunson iddiası!

İYİ Partili Sezgin’den Rahip Brunson iddiası!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, ABD ile Türkiye arasında krize neden olan rahip Andrew Brunson hakkında çarpıcı iddiada bulundu. Sezgin, “açık açık söylüyorum Türkiye Papaz Brunson’u verecek” dedi.

Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz Sahibi Servet Töz’ü ziyaret eden İYİ Parti Aydın  Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, gazetemiz yazarları Ali Aksüt ve terör uzmanı Metin Akoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette, ABD ile Türkiye arasında krize neden olan rahip Andrew Brunson hakkında çarpıcı değerlendirmede bulundu.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ ve PKK adına suç  işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu "sağlık sorunları" gerekçe  gösterilerek ev hapsine çevrilen ABD Başkanı Trump’ın istediği Rahip Andrew Brunson’un ABD’ye verileceğini öne süren emekli büyükelçi,  İYİ Partili Sezgin, dışişleri müzakerelerin al-ver görüşmesine dönüştüğünü söyledi.

Milletvekili Sezgin, şu ifadeleri kullandı:

“Dışişlerinde müzakere al-ver görüşmesine dönüştü,  ‘Şunu verirsen bunu alırsın’a getirildi. Bizim son 16 yılda dış politikada ne kazandığımızı düşünmemiz lazım. Ne kazandık? Kaybettik. İtibarımızı yitirdik. Türkiye zayıf bir ülke haline dönüştü. aydin-adnan-sezgin-003.jpgTürkiye ciddiye alınmayan bir ülke haline dönüştü. Şantajcı bir ülke haline dönüştü. Bizim diplomasimizin saygı gören bir ciddiyeti vardı. Biz hukukun içinde, diplomasinin kurallarıyla Osmanlı’dan kalan birikim üzerinden iyi bir diplomasi yürütebiliyorduk. Bu gün şantajcı bir diplomasi yürütüyoruz. ‘Ver papazı, al papazı’ dediğin anda sen hem hukuk devletini reddediyorsun hem de diplomasi kurallarının dışına çıkıyorsun. Bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyledi. Sen bunu söyleyerek şantaj formülüne girersen karşındaki de sana aynı muameleyi çeker. ‘Ver papazı’ dedi de verdiler mi? Ama açık açık söylüyorum Türkiye Papaz Brunson’u verecek.

Bir de Deniz Yücel olayı var. Alman “Die Welt” gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel serbest bırakıldı mı? Bırakıldı. İki ülke arasında olmaması gereken bir pazarlığa konu oldu mu olmadı mı? Oldu. Bu tüm dünya biliyor mu? Biliyor. O zaman tüm dünya sana öyle bir ülke olarak muamele eder. Bütün bunlar maalesef Türkiye’yi çok yıprattı.”

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde ABD’li rahip Andrew Brunson soruşturmasını yürüten Savcı Berkant Karakaya'nın görev yeri değişmişti.

023-008.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.