İYİ Partili Sukas; ‘Suriyelileri memleketlerine geri göndereceğiz’

İYİ Partili Sukas; ‘Suriyelileri memleketlerine geri göndereceğiz’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın milletvekili adayı Hukukçu Berna Sarıoğlu Sukas, “ülkemizde yaşayan 3,5 milyon Suriyeli kardeşlerimizi memleketlerine göndereceğiz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın milletvekili adayı Hukukçu Berna Sarıoğlu Sukas, seçim çalışmalarını hız kesmeden devam ediyor. Gündüz saatlerinde Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Salı Pazarını gezerek, Ayakkabıcılar çarşısındaki esnafa hayır işler dileyen Sukas, akşam saatlerinde Kızılcaköy Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

“SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ MEMLEKETLERİNE GÖNDERECEĞİZ”

İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı Rahmi Aydın’ın da hazır bulunduğu Kızılcaköy’de vatandaşların dertlerini dinleyen milletvekili adayı Sukas, bir vatandaşın “Ben Aydın’da yaşıyorum ama Kızım Adana’da görev yapıyor. Kızımın ziyaretine gittiğimde gördüğüm manzara beni ürküttü. Torunum için endişe ediyorum. Partinizin Suriyeliler konusundaki görüşünü öğrenmek istiyorum” şeklindeki bir soruyla karşılaştı.

“Suriyeli kardeşlerimizi memleketlerine göndereceğiz” diye söze başlayan İYİ Partili Sukas, AK Parti hükümetinin Suriye politikasını eleştirdi. “Bölünmüş bir Suriye en çok Türkiye’ye zarar verir. İYİ Parti iktidarında, Türkiye ile Suriye’yi bölgenin iki dost ülkesi haline getireceğiz., Suriye ile ilişkilerimizi düzelteceğiz ve 3.5 milyon Suriyeli kardeşlerimizi memleketlerine göndereceğiz. Genel Başkanımız Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığında 2019’un Ramazan ayında Suriye’de iftar yapacağız” diyerek Suriyelilerin memleketlerine gönderileceği tarihi açıkladı.

TÜRKİYE KENDİ KENDİNE YETEN ÜLKE OLACAK

Aydın çiftçisinin zor durumda olduğunu kaydeden milletvekili adayı Sukas, “Girdi maliyetlerinin çok yüksek olması nedeniyle çiftçi zarar ediyor. Çiftçimizin gelir ve refah düzeyini yükseltmemiz gerekiyor. Bunun için iktidara geldiğimizde çiftçilerin mazotu indirimli kullanmasını sağlayacak, Türkiye'yi yeniden tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülke haline getireceğiz” diyerek partisinin tarım politikasını anlattı.

Sukas, 24 Haziran'da yapılacak seçimler için İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener ve milletvekilliği seçimi için İYİ Parti'ye destek istedi. Sukas, ' Dualarınız ve oylarınızla güneş doğacak, ampul sönecek' diye konuştu..

001-010.jpg

004-016.jpg

005-013.jpg009-015.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.