İYİ Partili Sukas’tan Yörüklere destek sözü

İYİ Partili Sukas’tan Yörüklere destek sözü

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın ikinci sıra milletvekili adayı hukukçu Berna Sukas, Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Sukas, Yörüklere destek sözü verdi.

Yenipazar ve Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği geleneksel iftar sofrası yüzlerce kişiyi bir araya getirdi. Karaçakal Yörüklerinin kapalı pazaryerinde halka açık düzenlenen geleneksel iftarına Dernek Başkanı Mustafa Çobanoğlu’nun yanı sıra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın ikinci sıra milletvekili adayı hukukçu Berna Sukas, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği Başkanı Mehmet Oğuz, Yenipazar Efeleri Yaşatma Eğitim Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Nedim Gürpınar,  Söke Efeler ve Yörükler Derneği Başkanı Sami Karagöz, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an tilaveti ile başlayan iftar yemeğinde konuşan Dernek Başkanı Mustafa Çobanoğlu, geleneksel hale getirdikleri iftar yemeği etkinliğine destek veren herkese teşekkür eden Dernek Başkanı Mustafa Çobanoğlu, amaçlarının Yörük kültürünü yaşatmak olduğunu söyledi.

“YÖRÜKLER HER TÜRLÜ DESTEĞİ HAKKEDİYOR”

Yörüklerle beraber iftar yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas büyük ilgi gördü. Sukas, “Yörüklük bir kültür. Bu kültürü tanıtmak, gelenek ve görenekleri yeni nesillere aktarmak gerekiyor. Bende bu yörenin bir çocuğu olarak elimden gelen desteği vereceğim. Yörükler her türlü desteği hakediyor” dedi.

“BERNA KIZIMI DESTEKLEYECEĞİM”

Yenipazar’da büyük ilgi gören Sukas, Yenipazar Efeleri Yaşatma Eğitim Kültür Dayanışma Derneğini de ziyaret etti. Dernek Başkanı Nedim Gürpınar ve dernek binasında hazır bulunan efeler ile sohbet eden Sukas’a efelerden de destek geldi. 7 Haziran seçimlerinde MHP’den Aydın milletvekili adayı olan Avukat Hüseyin Karagöz’ün babası Söke Efeler ve Yörükler Derneği Başkanı Sami Karagöz de Sukas’a ‘kızım’ diye seslenerek, “24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Berna kızımı destekleyeceğim” dedi.

Yörük Sami Karagöz’ün ‘kızım’ şeklinde hitap ettiği Sukas ise, “Yörüklerin gönlümde her zaman yeri olmuştur. Yörük kültürünün yaşatılmasına verdiğiniz katkı nedeniyle hepinize teşekkür ederim. Kapım sizlere her zaman açık olacak” diyerek Yörüklere destek verdi.

iyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-001.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-002.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-003.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-004.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-005.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-006.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-007.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-007.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-008.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-009.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-010.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-011.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-012.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-013.JPG065-001.jpgiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-014.JPGiyi-partili-sukas’tan-yoruklere-destek-sozu-015.JPG

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.