İYİ Parti’nin yeni yol haritası: “Çerçioğlu ne derse o!”

İYİ Parti’nin yeni yol haritası: “Çerçioğlu ne derse o!”

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan İYİ Parti Aydın İl Kongresinde rakiplerini geride bırakarak il başkanı seçilen Süleyman Demirci, yeni dönemin ilk işaretini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı “Özlem Çerçioğlu ne derse o” sözleriyle verdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi; 14 Temmuz Salı günü Nazilli’de Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde, Özlem Çerçioğlu Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 35 gündem maddesi görüşüldü. İlk oturumda, Belediye Encümeni üye seçimi ve ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapılırken, Millet İttifakı bileşenlerinden CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri arasında “Encümen Üyesi” krizi çıktı. Krizi İYİ Parti’nin çiçeği burnunda il başkanı Süleyman Demirci çözdü.

“ÖZLEM ÇERÇİOĞLU NE DERSE O”

Edinilen bilgiye göre İYİ Partili meclis üyeleri partilerine iki encümen üyeliği verilmesini istedi. Çerçioğlu ile CHP’li meclis üyeleri İYİ Parti’ye bir encümen üyeliği verilmesi konusunda ısrarcı olunca, Meclis’te “Encümen Üyesi” kriz yaşandı. CHP ve İYİ Partili üyeler kendi aralarında uzlaşamayınca konu İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci’ye iletildi. Demirci, telefonda “Özlem Çerçioğlu ne derse o” diye talimat verince, geçtiğimiz dönem 3 encümen üyesi ile temsil edilen İYİ Parti’ye yeni dönem 1 üyelik verildi. Böylece Demirci, hem krizi çözmüş hem de yeni dönemde partisinin Aydın’da izleyeceği yol haritasının ilk işaretini vermiş oldu.

Yapılan oylamada Barış Altıntaş (CHP), Faik Polat (CHP), Murat Karabulut CHP, Bülent Sayar (AK Parti) ve Cihan Demirel (İYİ Parti) seçildi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz dönem ise, Malik Ercan (CHP), Hayati Atlı (İYİ Parti), Semra Yücel (İYİ Parti),, Kadir Mutlu (İYİ Parti) ve Mehmet Güler (AK Parti) encümen üyeliği görevini yürütmüşlerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum