İYİ Parti’ye bir kayyum isteği daha!

İYİ Parti’ye bir kayyum isteği daha!

İYİ Parti'nin yapılmayan kongreleri nedeniyle, Aydın İl Başkanlığı, Söke ve İncirliova’nın ardından Çine ilçe başkanlığına da kayyum atanması için mahkemeye başvuruldu. Kayyum talebinde bulunan isimlere baskı yapıldığı öğrenildi.

İYİ Parti'de kongre krizi, kayyum başvurusuna kadar uzandı. Siyasi partiler kanununa göre, Ekim 2018 tarihinden itibaren teşkilatlara yapılan atamaların ardından kongreye gidilmesi gerektiği vurgulandı. Yasaya aykırı hareket edildiği ve bir an önce kongreye gidilmesi gerektiğini belirten bazı partililer, Aydın, Söke ve Çine Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

Selahattin Gündüz adındaki partilinin Çine Sulh Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dava dilekçesinde, İYİ Parti Çine İlçe Başkanlığı’nın siyasi partiler kanunun ilgili maddeleri ve parti tüzüğünün 26. maddesinde belirtilen atanma tarihinden itibaren ilçelerde 30 gün, il başkanlığında ise 45 gün içinde olağanüstü kongre yapmadığı bilgisine yer verildi. İlçe başkanlığına kayyum atanması, ardından olağanüstü kongre kararı alınması talebi dile getirildi.

Öte yandan kayyum ataması ile birlikte olağanüstü kongre isteyen dava dilekçelerini mahkemeye sunan isimlere, davadan vaz geçmeleri için baskı yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

3177a1b0-740f-461f-868c-7c65a213d468.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.