İyilik Atölyesi İzmir’e “Merhaba” dedi

İyilik Atölyesi İzmir’e “Merhaba” dedi

Down sendromlu gençler ve annelerinin çalıştığı İyilik Atölyesi Kafe, İzmirliler’e kapılarını açtı.Çalışanlarının tümü Down sendromlu gençler ve annelerinden oluşan, “İyilik Bulaşıcıdır” sloganıyla pr...

Down sendromlu gençler ve annelerinin çalıştığı İyilik Atölyesi Kafe, İzmirliler’e kapılarını açtı.

Çalışanlarının tümü Down sendromlu gençler ve annelerinden oluşan, “İyilik Bulaşıcıdır” sloganıyla projelendirilen İyilik Atölyesi Kafe, İzmirliler’e kapılarını açtı. Açılış töreninde bir konuşma yapan İzmir Down Sendromu Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu, Down sendromunun bir hastalık değil, farklılık olduğunu her fırsatta vurguladıklarını belirterek, Türkiye’de yaklaşık 100 bin Down sendromlu birey olduğunun tahmin edildiğini, İyilik Atölyesi gibi projelerle bu bireylerin yaşamlarında çok önemli değişiklikler gerçekleştiğini söyledi.

İyilik Atölyesi’nin çocukların aileleriyle birlikte sigortalı olarak çalıştığı, maaş aldığı, sürekliliği olan bir proje olduğuna işaret eden Rodoplu, “Çocuklarımıza adeta bir özgüven patlaması yaşatan bir yapı olması bakımından farklı bir konsept. Çocuklarımız burada her gün toplumla iç içe ve iletişim halinde. Sipariş alıyor, hizmet ediyor, tatlı bir telaş içinde sürekli koşuşturuyor. Dışarıdan gözlemlenen mutluluklarının yanında onların kişilik ve duygularına olan katkılarını özellikle bilmenizi istiyorum” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise Down sendromlu Başdanışmanı Deniz Polat ile geldiği açılışta, tüm engelli bireylere her zaman özel bir ilgi gösterdiklerini, yaşamlarını kolaylaştırıcı pek çok projeye imza attıklarını sözlerine ekledi. Polat’ın kendisinin her konuda yardımcısı olduğu bilgisini veren Akpınar, son yıllarda Down sendromlu bireylere yönelik artan farkındalığın mutluluk verici olduğuna dikkat çekti.

Kurdela kesiminin ardından açılan İyilik Atölyesi, İzmirliler’den yoğun ilgi gördü. Pınar Karşıyaka’nın basketbolcuları Berk Uğurlu, Egemen Güvenç ve İnanç Koç; Becker Spor’un altyapı kız basketbol takımı oyuncuları İyilik Atölyesi’nde çalışanlar ve aileleri birlikte sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.