İzban Engelini Böyle Aşacaklar

İzban Engelini Böyle Aşacaklar

Aliağa-Cumaovası arasındaki banliyö hattının Torbalı’ya kadar uzamasıyla ikiye bölünen ilçede ulaşım sorunu yaşlı ve engelli vatandaşlar için imkânsız hale geldi. Torbalı Belediyesi bu engeli aşmak iç...

Aliağa-Cumaovası arasındaki banliyö hattının Torbalı’ya kadar uzamasıyla ikiye bölünen ilçede ulaşım sorunu yaşlı ve engelli vatandaşlar için imkânsız hale geldi. Torbalı Belediyesi bu engeli aşmak için sadece köprü üzerinde yolcu taşıyan bir aracı devreye soktu.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklıklarıyla kurulan İZBAN’nın ulaşımda önemli hizmetler üstlendiğini belirterek, “Günümüzde bu hattımız günde ortalama 225 bin yolcu taşıyor. Torbalı’da yakında İZBAN banliyö çalışmaya başlayacak. İZBAN’ın Cumaovası’ndan sonraki istasyonları olan Develi, Tekeli, Pancar, Torbalı, Tepeköy ise yakında hizmete girecek. Bu durumun günlük yolcu kapasitesini 550 bine ulaşması anlamına geliyor. Kurumun böyle bir öngörüsü var” dedi.

“BÜYÜK NİMETİN KÜLFETİNİ YAŞIYORUZ”

Ciddi mühendislik ve stratejik hatalarla Torbalı’nın ikiye bölündüğünü aktaran Görmez şöyle devam etti: “Bu büyük nimetin birde külfeti oldu. Torbalı ilçemiz ikiye bölündü. İlçe sosyal olarak da üçe ayrıldı. Ayrıca yapılan üst geçitler ilçe ekonomisini, çarşı esnafını sarstı. Yaşlılar, engelliler, hamileler, bir caddeden diğerine geçemez oldu. Asansörler sürekli arızalı. Biz şimdi bu meselenin, yaşlı, çocuk,hamile ve engelli bölümünü çözmek amacıyla sadece köprüden geçişi sağlayan mobil servis hizmeti başlattık. Sanırım bunun başka örneği de yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.