İzka Destekli Projesiyle Türkiyede Bir İlke İmza Attı

İzka Destekli Projesiyle Türkiye'de Bir İlke İmza Attı

İmplant sektöründe gerçekleştirdiği yatırımlarla, başarılı işlere imza atan Tıpsan, İzmir Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirdiği projesiyle, üretimde hızı ve kaliteyi artırdı.

- İmplant sektöründe gerçekleştirdiği yatırımlarla, başarılı işlere imza atan Tıpsan, İzmir Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirdiği projesiyle, üretimde hızı ve kaliteyi artırdı.

Omurga cerrahisinde kullanılan polyaxial dinamik vidanın yeni tasarım ve yeni üretim süreci ile üretilmeye başlandığı projede, 450 bin TL'si İZKA'dan olmak üzere toplamda 900 bin TL değerinde yatırım gerçekleştiren Tıpsan, 8 eksenli ve yüksek basınçlı torna makinesiyle üretimde hızı artırırken, bir yandan da önceden ithal ettiği malzemeleri şu an kendi bünyesinde üretebiliyor. Eskiden delikli olan malzemeleri ithal ettiklerini, bunun da üretim ve satışı yavaşlattığını kaydeden Recep Tütüncü, “Projeyle birlikte kendi ürünlerimizi kendimiz üretiyoruz. Dışa bağımlılığımız azaldı ve eskisinden daha hızlı üretim yapabiliyoruz” diye konuştu. Hızın yanı sıra, ölçü hassasiyetlerini de iyileştirerek ürün kalitesini artırdıklarını belirten Tütüncü, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek yeni bir implant uygulaması geliştirdiklerini açıkladı.

Yurtiçinde 30, yurtdışında ise 100'e yakın satış noktasıyla çalışan Tıpsan’ın üretimlerinin yüzde 60'ını ihraç ettiği bilgisini veren Tütüncü, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Bulgaristan gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra; Türk Cumhuriyetleri, Bosna Hersek, Gürcistan, Ukrayna, Moldova, İran, Peru, Brezilya, Arjantin, Filipinler ve Endonezya gibi bir çok ülkenin müşteri portföyleri arasında olduğunu söyledi. İmplant alanında gerçekleşen gelişmeleri yakinen takip ettikleri bilgisini veren Tütüncü, büyümelerini yatırım odaklı sürdüreceklerini ve Tıpsan olarak ilklere imza atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İZKA DESTEKLİ PROJESİYLE TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATTI

İZKA DESTEKLİ PROJESİYLE TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATTI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.