İzmir bilim dünyasına ödül

İzmir bilim dünyasına ödül

İzmir’in tasarımda yüksek katma değerli ürünlerin geliştirildiği merkezi olma hedefiyle çalışan İzmir Bilimpark ve Teknoloji Parkı Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ta...

İzmir’in tasarımda yüksek katma değerli ürünlerin geliştirildiği merkezi olma hedefiyle çalışan İzmir Bilimpark ve Teknoloji Parkı Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Sıralamasında ikinci oldu.

Ankara’da bir otelde gerçekleştirilen “6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi” kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İzmir Ticaret Odası ve İTOB Organize Sanayi Bölgesi öncülüğünde kurulan İzmir Bilimpark ve Teknoloji Parkı Teknoloji Geliştirme Bölgesi, ilk kez katıldığı yarıştan ödülle döndü. Etkinlikte ödülü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan’ın elinden İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Kadir Onur Kanyılmaz, İzmir Bilimpark Müdürü Dr. Özge Buyurgan ile birlikte aldı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Bilimpark’ın 2015 yılında kuruluşunun ardından kentin ve Türkiye’nin bilim üretim üssü haline gelmesi için çalıştıklarını belirterek, “6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesinde aldığımız ödülle bilim üretim üssü hedeflerine adım adım yaklaştığımızı kanıtladık. Güçlü bir girişimci-yatırımcı-sanayici ağı oluşturmak için çalışıyoruz. Hedefimiz, İzmir Bilimpark’ı Ar-Ge, inovasyon ve tasarımda yüksek katma değerli ürünlerin geliştirildiği ve üretildiği bir teknopark haline getirmek. Bu amaçla gençlerimizin girişimlerine de olanak sunuyoruz. İzmir’den dışarıya verilen beyin göçünü tersine çevirmeyi istiyoruz. Bölgemizde geliştirilen ürün ve yazılımların uluslararası pazara sunulmasını kolaylaştıracak altyapı ve iletişim kanallarını da kuruyoruz” dedi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan da teknoloji geliştirme bölgeleri arasında yapılan yarışa ilk kez katıldıklarını vurgulayarak, “İzmir Bilimpark’ta kısa sürede büyük atılımlar yaptık. İlk defa girdiğimiz bu yarışta İzmir Bilimpark, hak ettiğimiz ödülü aldı. Ödülü almada emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonra birincilik bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.