İzmir Birlik’ten Anız Yangını Uyarısı

İzmir Birlik’ten Anız Yangını Uyarısı

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Orman Bölge Müdürlüğü, ormanlık alanları tehdit eden unsurların başında gelen anız yangınlarına karşı ortak hareket etme kararı alırken, üreticileri uyardı.

- İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Orman Bölge Müdürlüğü, ormanlık alanları tehdit eden unsurların başında gelen anız yangınlarına karşı ortak hareket etme kararı alırken, üreticileri uyardı.

Anız yangınlarının kontrolden çıkarak ormanları sıklıkla tehdit etmesi üzerine, İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, üyelerini uyardı. Birlik yönetimi, 7000 üyesine SMS atarak hasat sonrası anız, geber ve çetir yakmamalarını istedi.

Son dönemde gerçekleşen orman yangınlarında kontrolden çıkan anız ateşinin birinci sırayı alması üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yetkilileri olağanüstü toplantı yaptı. Hayvan sahiplerinin anız, geber ve çetir yakabileceği üzerinde durulan toplantıda, önlem için birlik üyelerinin bilgilendirilmesi yönünde karar alındı.

Yapılan yazılı açıklamada, hububat tarımında hasadı takiben toprağın yapısına ve çevreye vereceği zarar göz önüne alınarak, anız yakılmasının önlenmesi için alınacak alternatif tedbirlerle ilgili, üreticilerin en kısa zamanda bilgilendirileceği kaydedildi. Anız yakılması sonucu başlayan yangınların özellikle ormanlara, koruluk ve ağaçlık bölgelere telafisi olmayan zararlar verdiğine dikkat çekilen açıklamada, Yetiştirici, hayvan sahipleri ve çiftçilerin bu konuda daha hassas davranması ve getirilen yasaklara uyması istenildi.

İZMİR BİRLİK’TEN ANIZ YANGINI UYARISI

İZMİR BİRLİK’TEN ANIZ YANGINI UYARISI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.