İzmir Boşanma Avukatı

İzmir Boşanma Avukatı

Herhangi bir nedenden dolayı boşanma kararı alınması oldukça normal bir durumdur. Ancak bu süreçte hukuki yollara başvurulduğunda bir avukat desteğinin olması önemlidir.

Özellikle de boşanma sürecine henüz reşit olmayan bir çocuk girdiğinde velayet durumu da ortaya çıkar. Bunun yanı sıra eşinden nafaka almak isteyen biri için avukat desteği gerekmektedir. Bu süreçte İzmir avukat bürosu hukuki süreçlerin başarıyla sürdürülmesini sağlar.

Boşanma evresinde sürecin nasıl işlendiğinin bilinmesi ve destek alınması sonuca ulaşmada etkilidir. Davada bir tarafın boşanmayı kabul etmemesi gibi durumlarda da hukuki haklarınızı bilmeniz gerekmektedir. Bu nedenle alanında tecrübeli ve prestij sahibi avukatlarla çalışma sağlamak en mantıklısıdır. Aynı zamanda boşanma nedeni şiddet veya aldatma nedenlerinden ortaya çıktıysa, mağdur tarafın kendini savunabilmesi önemlidir.

Boşanma Davalarında Hukuki Süreç

Anlaşmalı boşanma davası  hem iki tarafında onayıyla hem de bir tarafın açtığı davayı diğer tarafın kabul etmesiyle gerçekleşebilir.  Ancak taraflar ortak paydada buluşamazlarsa çekişmeli boşanma davası söz konusu olacaktır.  Özellikle de çekişmeli boşanma davalarında avukatlara büyük bir görev düşmektedir.  Deliller toplanıp Mahkemeye bildirilmeli, vekili olunan tarafın tüm iddiaları açık ve anlaşılır bir şekilde ve delillendirilmek suretiyle dilekçe haline getirilmeli, tanıkların dinlenmesi aşaması titizlikle yürütülmeli ve sonuç olarak tarafların haklarının korunması için tüm dosyaya hakim olunması gerekmektedir.  Böylelikle müvekkilin talepleri hukuki anlamda kayda değer şekilde gerçekleşmektedir.

İzmir Avukat bürosunda alacağınız hizmet ile taleplerin başarıyla gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Bu bağlamda dava esnasında kendi hukuki hak ve özgürlüklerinizi de daha iyi bir şekilde kavrayabilirsiniz.

Kaynak: https://www.izmir-avukat.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.