İzmir Ekonomi Üniversitesi Hastanesi Yolda

İzmir Ekonomi Üniversitesi Hastanesi Yolda

İzmir Ekonomi Üniversitesi lisans yerleştirme sonuçlarına göre bin 755 yeni öğrencisine kapılarını açtı. Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesi olan İzmir Ekonomi, yeni öğrencilerini birer girişimci olarak yetiştirmeye hazırlanırken, gelecek yıl inşaatını

- İzmir Ekonomi Üniversitesi lisans yerleştirme sonuçlarına göre bin 755 yeni öğrencisine kapılarını açtı. Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesi olan İzmir Ekonomi, yeni öğrencilerini birer girişimci olarak yetiştirmeye hazırlanırken, gelecek yıl inşaatını tamamlamayı hedeflediği tıp fakültesinin arsası satın alındı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, yeni bölümler açarak İzmir iş yaşamına katkı koymaya devam ettiklerini belirterek, “Akıllı sınıflar, online eğitim sistemi ile öğrencilerimize çok farklı çağdaş eğitim sunmaya hazırlanıyoruz. İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak sağlık turizmine katkı koymak üzere tıp fakültesi hastanemiz ile ilgili de arsa araştırmalarımızı sonuçlandırdık. Tıp Fakültesi Hastanemizi İzmir’in en yeşil, en güzel yamacında kuruyoruz. 21 bin dönüm yeri satın aldık. 1 yıl içerisinde İzmir Ekonomi olarak hastaneyi de İzmir’in ve iş dünyasının hizmetine sunacağız” dedi.

Dünya üniversitesi olma yolunda attıkları adımlarının son olarak URAP Laboratuvarı sonuçlarıyla keskinleştiğini, dünyadaki ilk 500 üniversite sıralamasında yer alan Türkiye’deki 23 yükseköğretim kurumundan biri olduklarını vurgulayan Başkan Demirtaş, 7 fakülte, 3 meslek yüksekokulu ve 1 yüksekokulunda bu yıl bin 755 hayali olan öğrenciye eğitim vereceklerini kaydetti. Başkan Demirtaş, şunları söyledi:

“Yeni öğrencilerimiz, ilk kuruluş yıllarımızdan bu yana hayalini kurduğumuz yabancı dilde eğitim verecek, öğrenci odaklı, atılımlarıyla beyin göçünü tersine çevirecek, girişimci ve yenilikçi mezunlar yetiştirecek üniversite hayalimizin gerçekliğine katkıda bulunacak. Biz hayallerimizi teker teker gerçekleştirerek, dünya üniversitesi oluyoruz. Yeni bölüm ve programlarımızla da İzmir iş yaşamının yanı sıra dünyanın dört bir yanına girişimci mezunlar yetiştirmeye devam edeceğiz.”

Fark yaratacak, iddialı gençler yetiştirmeyi ilke edindikleri kaydeden Başkan Demirtaş, “Gelişen ve değişen öğrenme şekillerinde günümüzün gençlerinin ihtiyaçlarına yanıt vererek, onları birer girişimci olarak yetiştiriyoruz. Her alanda öncülük yaparak, öğrencilerimizin küresel bir eğitim almalarını sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimizin aldıkları nitelikli, uluslararası eğitim, üniversitemizin başarı sırasını da her geçen gün arttırıyor” diye konuştu.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ YOLDA

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ YOLDA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.