İzmir MHPden Eğitimde Kadrolaşma Tepkisi

İzmir MHP'den Eğitimde Kadrolaşma Tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçelerde gerçekleştirilen öğretmen ve okul müdürü atamalarıyla ilgili açıklama yaptı. Karataş, AK Parti'nin eğitim camiasında hızla kadrolaştığını ifade e

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçelerde gerçekleştirilen öğretmen ve okul müdürü atamalarıyla ilgili açıklama yaptı. Karataş, AK Parti'nin eğitim camiasında hızla kadrolaştığını ifade ederek, "AKP İl Başkanı Milli Eğitim İl Müdürü olsun" dedi.

Karataş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türk çocuklarının ve Türk Gençliğinin emanet edildiği, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk tarafından yeni nesillerin emanet edildiği öğretmenlik kurumu ile ilgili AKP hükümetinin ortaya koyduğu uygulamalar kabul edilemeyecek bir yapıya dönüşmüştür. Yandaş sendika üyelerinin liyakat, başarı ve puanlamaya bakılmak sızın birer birer terfi ettirildiği, Türk Eğitim Sen mensuplarının ise cezalandırılır gibi sürgünlere ve görevden uzaklaştırmaya varan uygulamaları kabul edilir gibi değildir. Milli Eğitim kurumumuz tarihte hiç bu kadar baskıya ve zulme maruz bırakılmamıştır. AKP il ve ilçe başkanları kadrolaşma adı altında, siyasi kıyıma sebebiyet vermekte milli eğitim gibi önemli bir kuruma müdahale etmektedirler. Bu kıyım durmalıdır. Durmazsa AKP il başkanı il milli eğitim müdürü ilçe başkanları da ilçe milli eğitim müdürlüğü yapmalıdır. Bu AKP hükümeti için kolay bir uygulama olacaktır. Yandaş sendika da kendini tavsiye etmeli siyasetin emrine girmelidir."

İzmir’de 700 bin öğrencinin içinde bulunduğu Milli Eğitim Kurumunun böyle bir uygulamaya tabi tutulmasının son derece vahim sonuçlar doğuracağına işaret eden Karataş, "Darbe dönemlerinde ve 28 Şubat döneminde bile böyle bir uygulama yapılmamıştır. Devletimizin temsilcisi sayın valimiz Devletimizin liyakatli memurlarına ayrım yapmadan sahip çıkmalıdır. Tüm hemşehrilerimizi çocuklarını emanet ettiği milliyetçi ve vatansever öğretmenlerimizin yanında olmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.