İzmir’de “Adli Yıl” Açılışı

İzmir’de “Adli Yıl” Açılışı

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, "Hepimizin hedefi; hukukun üstünlüğü, bağımsız ve tarafsız bir yargı, adalet hizmetlerinin kalite standartlarının yükseltilmesi, vatandaşımıza en iyi adalet hizmetinin sunulmasıdır" dedi.

- İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, "Hepimizin hedefi; hukukun üstünlüğü, bağımsız ve tarafsız bir yargı, adalet hizmetlerinin kalite standartlarının yükseltilmesi, vatandaşımıza en iyi adalet hizmetinin sunulmasıdır" dedi.

Adli Yıl açılış töreni, İzmir Adliye Binası’nda gerçekleştirildi. Törene; İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, İzmir Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Celal Kocabaş, İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’ın yanı sıra adli personel katıldı.

Protokol üyelerinin adliye binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan tören, yapılan konuşmalarla devam etti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, adli yılın tüm adli personel için hayırlı olması temennisinde bulunurken, “Hepimizin hedefi; hukukun üstünlüğü, bağımsız ve tarafsız bir yargı, adalet hizmetlerinin kalite standartlarının yükseltilmesi, vatandaşımıza en iyi adalet hizmetinin sunulmasıdır. Yoğun bir yılı geride bıraktık. Önümüzde yoğun bir yıl daha var. Hep birlikte fedakarca çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben, hakimiyle, savcısıyla, avukatıyla, adalet personeliyle, vatandaşla, 2014–2015 adli yılının hepimize hayırlar uğurlar getirmesini diliyorum. Yolumuz açık olsun” diye konuştu.

İzmir Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz da, ifade özgürlüğü konusuna değinerek, “Özellikle çağımızın güncel sorunlarından ifade özgürlüğünün alanı ve sınırları konusunda yargı unsurlarına büyük görev düşmektedir. Yargı, bu görevinin yerine getirirken ortaya koyacağı kararlar ve düşünceler, ileriki süreçler için belirleyici rol oynayacak ve birçok olumsuzluğun önüne geçecektir” dedi.

Yeni adli yılın iki anlamda diğer yıllara göre farklı geçeceğini savunan İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, “Yeni adli yılımızın iki manada biraz farklı geçeceği anlaşılıyor. Birincisi yargıdaki seçim süreci. İkincisi de istinaf oluşumu. Seçim sürecinin özellikle nezaket, hoşgörü ortamı içerisinde neticelenmesi ve neticesinin de yargının toplum nezdindeki imaj ve itibarının yeniden tesisine vesile olmasını temenni ediyorum. Her devletin yargı teşkilatı vardır ancak idari yargı yalnızca demokratik ülkelerde bulunan bir yargı türüdür. Bu manada idari istinafın, idari yargının etkinliğini arttıracağını umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Celal Kocabaş da, HSYK seçimlerinin hatırlatarak, “Önümüzde bir seçim dönemi var. Yeni HSYK oluşacak. Asıl olan devletin bekası, asıl olan adaletin bekası, asıl olan bizim bu devlete sahip çıkmamız. Onun için birbirimizi kırmayalım. Birbirimizin yüzüne bakamayacak sözler sarfetmeyelim.” temennisinde bulundu.

İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir ise adli yıl açılış törenini bir ritüel olarak tanımladı ve “HSYK’nın tarafsız ve bağımsız bir yapıya kavuşması için yargının tüm bileşenlerinin gerekli sorumluluk ve özeni göstermesi gerekmektedir” dedi.

İZMİR’DE “ADLİ YIL” AÇILIŞI

İZMİR’DE “ADLİ YIL” AÇILIŞI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.