İzmir’de Balık Sezonu Açıldı

İzmir’de Balık Sezonu Açıldı

İzmir’de, balık avı sezonunun açılışı dolayısıyla İzmir Balık Hali’nde, lokma döktürülüp balık sezonu kutlandı.1 Eylül itibarı ile kalkan balık avı yasağı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı...

İzmir’de, balık avı sezonunun açılışı dolayısıyla İzmir Balık Hali’nde, lokma döktürülüp balık sezonu kutlandı.

1 Eylül itibarı ile kalkan balık avı yasağı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Buca Belediye Başkanı Levent Pıriştina’nın katılımıyla İzmir Balık Halinde kutlandı. Balık halinde herkesin temennisi, sezonun hayırlı ve bereketli geçmesi oldu. Balık halinde tüm esnafı tek tek gezerek sezonun hayırlı geçmesini dileyen İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, “ Halkımızın en önemli gıda maddesi balığın sağlıklı bir nesil yetiştirmek için önemi ortada. O nedenle balıksız sezonun gerektiği kadar uzun tutulması gerekmektedir. Sezon bir Eylül’de açılıyor. Oysa balık çok daha önce oynamaya başladı. Oynakları balıkçılar görüyor ve bunu tutmak istiyorlar. Ancak kural katı bir biçimde tarih koymuş. Oysa balığın durumunu izleyip esnek bir sezon açılış tarihinin belirlenmesi gerekiyor” diyerek balık sezonu açılış tarihinin gözen geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Demirtaş, neden daha esnek bir sezon açılışını istediklerini ise şu sözlerle belirtti; “Bunu balıkçı kazancı için sadece balıkçının kazancı için değil, halkın da ucuza kaliteli ve faydalı bir gıdayı alabilmesi için istiyoruz. O nedenle sezonun açılışının tarihinin mutlaka tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Ben güneyde dolaştım 15 gün önce o gün dahi balık oynamaya başlamıştı. Oysa bu balıklar Yunan sularında avlanıyordu. Yunanlar avlıyor ama biz avlamıyoruz. Neden? Bunun sorgulanması gerekiyor.”

Balık emekçilerinin bira Bismillah deyip sezona başladıklarını söyleyen DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, “Bir önceki sezonda hava şartları pek izin vermedi balıkçı kardeşlerimize. Ama bu sezonunun daha iyi olmasını temenni ediyorum. Her birinin denizin kolayına olsun” diyerek iyi dileklerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.