İzmir’de, Bir Hafta Boyunca Sanat Rüzgarı Esecek

İzmir’de, Bir Hafta Boyunca Sanat Rüzgarı Esecek

İzmir’de ilk kez düzenlenecek olan ‘Saygun Müzik Festivali’ kentte sanat rüzgarı estirecek. ‘Saygun Müzik Festivali’ İzmirli besteci Ahmed Adnan Saygun anısına düzenlenecek.

- İzmir’de ilk kez düzenlenecek olan ‘Saygun Müzik Festivali’ kentte sanat rüzgarı estirecek. ‘Saygun Müzik Festivali’ İzmirli besteci Ahmed Adnan Saygun anısına düzenlenecek.

Ahmed Adnan Saygun anısına yapılacak olan ‘Saygun Müzik Festivali’ İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek. Yedi gün sürecek olan festival İzmir halkına sanat dolu bir hafta geçirtecek. Konserde 46 kişilik Ege Sanat Senfoni orkestrası, uluslararası üne sahip piyanistler Emre Şen, Gülsin Onay, Mauricio Vallina, Jean Bernard Pommier ve Şef İbrahim Yazıcı sahne alacak. Beethoven’in tüm piyano konçertoları bu konserde seslendirilecek. Düzenlenen program kapsamında genç piyanistlere yönelik İzmir Piyano Yarışması ve eğitim çalışmaları da yapılacak. Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi (TOBAV) katkılarıyla genç piyanistlerin bilgi ve yeteneklerini artırmak amacıyla düzenlenecek Piyano yarışması 2-9 Şubat tarihleri arasında Adnan Ahmet Saygun Sanat Merkezinde gerçekleşecek.

Festival 2 Şubat 2015 Pazartesi günü saat 19.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Büyük Salon’da gerçekleştirilecek açılış konseri ile başlayacak

3 Şubat 2015 Salı akşamı saat 20.00’de yine büyük salonda dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say İzmirliler ile festival konserinde buluşacak.

İZMİR’DE, BİR HAFTA BOYUNCA SANAT RÜZGARI ESECEK

İZMİR’DE, BİR HAFTA BOYUNCA SANAT RÜZGARI ESECEK

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.