İzmir’de Bu Proje İle Genç Nüfus Köyde Kalacak

İzmir’de Bu Proje İle Genç Nüfus Köyde Kalacak

İzmir’de, kırsal kalkınma konusunda, bölge halkının ekonomik anlamda kendine yeter hale gelmesi ve genç nüfusun köylerde kalması için Ege Üniversitesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortak proje hazırladı.

- İzmir’de, kırsal kalkınma konusunda, bölge halkının ekonomik anlamda kendine yeter hale gelmesi ve genç nüfusun köylerde kalması için Ege Üniversitesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortak proje hazırladı.

Kent genelindeki tarım bölgelerinde kırsal kalkınmanın artırılması için, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi yapılan çalışmaları daha da geliştirmek amacıyla işbirliğine gitti. İş birliği protokolüne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz imza attı. İmza töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, şu şekilde konuştu:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler ve tüm İzmirliler ile birlikte kenti yerelde kalkındırma konusunda hem fikiriz. O zaman daha büyük hedeflere ulaşabiliriz. Şimdi şu anda aynı ekiple Gediz ve Bakırçay havzasının çalışmasını yapıyoruz. Haziran ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Hemen akabinde, Tahtalı Havzası ve Küçük Menderes'i bu yılın sonuna kadar toparlamayı hedefliyoruz. Siz ödevlerinizi yapıyorsanız, çevreye yatırım yapıyorsanız, körfezin yüzülebilir olması hedefine ulaşmak istiyorsanız, sanayiciyi ve tarımı destekliyorsanız; sizde bir hareket, sizde bir iyileşme, sizde bir evrensel ahlak kurallarına uyma, evrensel hukuk kurallarına uyma, siz de bir örnek kent yaratma hedefi varsa, üzülerek söylüyorum, sizi dünya ülke içindeki vatandaşlardan çok daha iyi tahlil edip izliyor ve hakkınızı veriyor. Orada torpil yaparak ödül almak, bir yerlere gelmek diye bir şey söz konusu değil.”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi ile bir çok konuda ortak çalışmalar yürüttüklerinin altını çizerek, "Ne de olsa Başkanımız Aziz Kocaoğlu da Ege Üniversiteli. Bu yıl 60. yılımızı kutluyoruz. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu projemiz çok yönlü, çok ayrıntılı geleceği planlanmış bir proje. Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na bu proje için çok teşekkür ediyorum” dedi.

PROJE İLE ULAŞILMAK İSTENİLEN HEDEFLER

Projeyle, kırsal kesimlerdeki mevcut ürün ve sistemleri iyileştirilecek. Alternatif ürün ve yeni sistemlerin kazandırılması ile tarımsal üretimde sürdürülebilirlik sağlanacak. Proje ile tarımsal, üretim ve ticareti açısından önemli yerler olan kırsal alanlarda sağlıklı, güvenilir, çevreye dost, sürdürülebilir üretimin yaygınlaştırılacak.

Projenin uygulanması aşamasında kadın istihdamına da katkıda bulunularak, bölge insanının refah seviyesinin yükselmesi, ekonomik anlamda kendine yeter hale gelmesi sağlanacak.

İZMİR’DE BU PROJE İLE GENÇ NÜFUS KÖYDE KALACAK

İZMİR’DE BU PROJE İLE GENÇ NÜFUS KÖYDE KALACAK

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.